Ослободите се херпеса природним путем

Након што се заразимо херпесом, овај вирус је стално присутан у телу, скривен у нерву близу уста и носа, а на површину избија након што нам падне имунитет.

Здравље 02.11.2014 | 08:14
Ослободите се херпеса природним путем

Херпес на уснама је веома непријатна појава. Поред тога што пецка сврби и дуго траје може и да представља естетски проблем. Иако по апотекама можемо купити многе кремице које помажу при излечењу херпеса, након њихове употребе на уснама остају бели трагови, као мали ожиљци.

Херпес је иначе последица инфекције вирусом Херпес имплеx, а преноси се пољупцима, загрљајима као и употребом заједничког прибора за јело. Након што се заразимо овај вирус је стално присутан у телу, скривен у нерву близу уста и носа, а на површину избија након што нам падне имунитет.

1. Направите густу смесу од три крупнија чена белог лука, ситно изрендана и 100 г меда. Овом смесом мажите инфициране делове.

2. Херпеса се можете решити и ако га будете мазали трипостотним хидрогеном или бундевиним уљем које можете купити у свим продавницама здраве хране.

3. Још један природни лек за херпес је хељдино брашно. Једноставно, једну кашику брашна прелијте са две шоље кључале воде, мало прокувајте и добијену смесу мажите преко болних делова.

4. Помешајте кашику соли и кашику соде бикарбоне са мало воде да добијете густу смесу коју ћете мазати неколико пута у току дана. Као природни лекови против херпеса добро ће вам доћи и алое вера, нана и прополис.

Коментари / 0

Оставите коментар