СДС на америчко-њемачкој идеји

Сташа Кошарац, новоизабрани посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ, рекао је да је СНСД трећи пут на општим изборима потврдио да је најјача странка у РС.

Република Српска 01.11.2014 | 18:00
СДС на америчко-њемачкој идеји

Он тврди да су "напредњаци" из РС, поготово СДС, располагали огромним количинама новца који су немилице трошили.

"Кажу да је СДС или неко ко је спонзорисао ту партију само за визуелни изглед кампање и савјетодавне услуге платио двјема београдским агенцијама више од 1,5 милиона евра", каже Кошарац, који је до сада обављао функцију потпредсједавајућег Дома народа парламента БиХ.

Позвали сте СДС да призна пораз, али они тврде да су изборни побједници и да је СНСД највише изгубио....

Босић (Младен Босић, лидер СДС-а) пуних шест година чланству и симпатизерима СДС-а говори да не вјерују простој математици и својим очима, већ њему, који након сваког пораза тврди да је та странка побиједила. Поглед на бројеве говори да је СНСД на општим изборима трећи пут заредом потврдио да је најјача политичка партија у РС и друга по снази у БиХ. Босић одбијањем да призна пораз заправо вара сопствене бираче у очајничком покушају да се одржи на челу СДС-а. Истовремено, он и дружина из такозваног Савеза за промјене на сваки начин по налозима својих страних шефова покушавају да доведу у питање легалитет изборног процеса и легитимитет побједника. То је опасна игра, срачуната на дизање тензија у народу и покушај насилне промјене воље народа, рушења власти и институција РС. Ми знамо шта су њихове намјере и наш најбољи одговор биће да заједно с нашим партнерима брзо успоставимо власт на свим нивоима, што је процес који је, као што видите, већ почео.

Али у Савезу за промјене су готово убијеђени да ће формирати власт на нивоу БиХ, а и Бакир Изетбеговић, лидер СДА, је рекао да би радије њих видио у власти него СНСД. Који је сценарио најизгледнији?

Те изјаве немају никакве везе с реалношћу, поготово након што су СНСД и ХДЗ потврдили и учврстили партнерство на свим нивоима власти. Када томе додате чињеницу да ће СНСД, заједно с коалицијом окупљеном око ДНС-а и СП-ом, формирати Владу РС и изабрати три делегата у Дом народа парламента БиХ, јасно је да жеље Бакира Изетбеговића и планови странаца, који су такозваном Савезу за промјене пружали пуну подршку, неће бити испуњени. Кад је ријеч о љубави Изетбеговића са шефовима СДС-а и ПДП-а, она траје још од обиљежавања стогодишњице Сарајевског атентата, када су локални челници те двије партије угостили Бакира у Источном Сарајеву. Љубав је продубљена након што је Младен Иванић у Предсједништво БиХ изабран бошњачким гласовима, а процвјетала је на ручку којег је Изетбеговић приредио Босићу у Сарајеву неколико дана након избора. Босић је, очигледно, изгубио политички компас, али његовим политичким вратоломијама нека се бави његова странка. Кад је ријеч о Иванићу и несрећној чињеници да су други Србима изабрали члана Предсједништва БиХ, он може да бира између улоге енглеске краљице, која значи изолацију од осталих институција власти, или сарадње са властима у Бањалуци и српским званичницима у Сарајеву у одбрани интереса Републике Српске. Видјећемо шта ће изабрати и какав ће бити наш одговор на тај избор.
Најбољи одговор биће да заједно с нашим партнерима брзо успоставимо власт на свим нивоима

Говорите да странци желе да направе власт на нивоу БиХ од народњачких партија, а то значи без СНСД-а. О чему се ту ради?

Ријеч је о скупо плаћеној америчко-њемачкој идеји, на чију су реализацију СДС и ПДП, жељни власти по сваку цијену, безглаво пристали. Кажем скупо плаћеној јер су "народњаци" из РС, поготово СДС, располагали огромном количином новца, који су немилице трошили у кампањи. Кажу да је СДС или неко ко је спонзорисао ту партију само за визуелни изглед кампање и савјетодавне услуге платио двјема београдским агенцијама више од 1,5 милиона евра. Опасно је то што је тај новац требало оправдати након избора вођењем политике која је супротна интересима народа, под плаштом слаткорјечиве приче о инвестицијама, отварању нових радних мјеста и борби против криминала и корупције. СДС-у и ПДП-у нико није бранио да ту причу проведу у дјело у општинама у којима су добили локалне изборе, али се ништа од тога није десило. Напротив, те општине драстично су стагнирале у развоју, а локални моћници поново су се, као и прије више од једне деценије, уортачили с остацима криминалних група које су разбијене након што је СНСД преузео власт у РС. Огромна већина грађана препознала је чињеницу да би долазак СДС-а на власт значио повратак на старо, на вријеме када су земљом харали криминалци, а стварну власт имали страни моћници. Зато су СДС и ПДП жестоко кажњени управо у општинама у којима су вршили локалну власт.

У претходним годинама оптуживали сте СДА да блокира процесе на нивоу БиХ. Како ћете радити с њима и шта мислите хоће ли се промијенити политика СДА након што су убједљиво побиједили у бошњачком гласачком тијелу?

Не могу да говорим у име СДА, али је чињеница да је та партија, након изласка из Савјета министара БиХ, на сваки начин настојала да блокира било какав договор странака које су вршиле власт у заједничким институцијама. Ми смо те потезе доживљавали као предизборни маркетинг и отклон према политици супарничког СДП-а. Сада је ситуација другачија јер је СДА добила највише гласова Бошњака, а тиме и највећу одговорност за стање у БиХ и за односе са странкама побједницама унутар српског и хрватског народа.


Извор: Независне

Коментари / 62

Оставите коментар
Name

бањалука 1

31.10.2014 21:35

А НА ЦИЈОЈ СТЕ ВИ ДО САДА БИЛИ ИДЕЈИ .... КАКО НЕ ЗЕЛИТЕ ДА СХВАТИТЕ ДА ЗАПАД И АМЕРИКА ДОЗВОЉАВАЈУ 8 ГОДИНА ВЛАСТИ ТЈ. ДВА МАНДАТА ПО 4 ГОДИНЕ А ПОСЛЕ ДОЛАЗЕ ДРУГИ . ТАКО ЦЕ БИТИ И СА ОВИМА КОЈИ САДА ДОДЈУ НА ВЛАСТ ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

моки исток

31.10.2014 21:36

Не лапрдај да је СДС којом срецом побједио за кратко вријеме би ти промјенио дрес

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

31.10.2014 21:37

Каква одвратна фаца,јос дупелизац и полтрон...фуј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукавица

31.10.2014 21:49

А одакле теби куца, стан и мерцедес МЛ, када си прије 8 година возио голфа 2? Одакле ти да глас плацас по 50 КМ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бљундо у кравати

31.10.2014 22:00

Види му црљене краватице. К'о да му је неко привез'о стољњак. Не зна се коме иста горе стоји, њему или Игору Радојичићу. А ни један ни други не знају ни ексер закуцати. Потпуно безриједни типови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грга гргиц

31.10.2014 22:11

Овај Клосарац је дно дна,са ким год је сарадивао на крају га је израдио.Обецава људима посао,куле и градове а кад му висе не требас ,неце ни на телефон да ти се јави.ДНО ДНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

страдиваријус

31.10.2014 22:17

Знам овог идиота кад је по лугу пишо,моја жена и његова мајка дијелиле једну канцеларију у ПИУ,да се од добрих људи овакав имбецил може направити за неповјеровати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина СДС

31.10.2014 22:22

Какав смарац!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истоцно Сарајево

31.10.2014 22:31

Лос цовјек,прави манипулатор.Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

О цему прицас?

31.10.2014 23:17

О чему Ви Кошарац причате? Па да ли сте Ви свјесни тога је је управо тај Ваш СНСД као и цијела тзв. коалиција Слога на власт дошла страном ( америчком ) агентуром уз помоћ СФОР-а и издајом Специјалне Полиције МУП-а РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

31.10.2014 23:43

Има ли ико нормалан ко ову будалу уопсте слуса ста лупа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

31.10.2014 23:52

Могли бисмо бити поштеђени ових небулоза, мада... Кад боље размислим... можда и треба показати сву острашћеност Бајиних апаратчика и њихове губитничке политике. Цар је го, али очигледно му нема то ко да каже, па је задатак спао на недовршеног полетарца - Кошарца, да путем Копањиног билтена, неселективном ватром, одапиње бомбе... Што више Кошараца, то више сумње у тијесну Бајину 'побједу'...Тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

01.11.2014 00:26

Не тако давно Стаско нестаско био си велики заговарац јединствене Босне. Радио си предано на том концепту. Сад си ти као бризни цувар Републике Српске..

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

01.11.2014 00:51

Он и његови сарадници мисле да це својом вулгарносцу и примитивизмом неког да запласе и да це нормални дици руке и отици. Али зезнули су се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ортодоx

01.11.2014 05:47

Ко има срца потросити свој глас на оваквог цовјека?

ОДГОВОРИТЕ
Name

велс

01.11.2014 05:55

Мани се људи са окриглом главом. Лупас момце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

м.в. 01.11.2014

01.11.2014 05:57

Јесте СНСД-е најјачи као и ти што си највећи, мислим на висину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

01.11.2014 05:57

Тебе кад видим мрзим тај дан сто је свануо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бивши снсдеовац

01.11.2014 07:12

Док смо радили за тебе ти си се енормно богатио. Био си подстанар код Шкрбе и имао стару голф двојку. На факултет ниси ишао а купио си диплому и обављас пет функција нестручно некопетентно јер ниси школован осим што си докторирао на сплеткарењу, преварама ,полтронизму и наравно лоповлуку. Један стан па други стан па жени ауто па себи џип мерцедес, побогу ниси фаца ако немаш МЛ , па фабрику за производњу виљамовке коју наравно сву продаш у заједничким институцијама по цијени од 60 так км по литру, као да је лијек, па пословни простор у Андриċ граду у власништву од 64 квадрата, па апартман на Златибору. Јел још требам да набрајам. А дигао три прста на предизборном билборду, срам да те буде да ово прочита СИПА и Пореска Управа требали би те одмах одвести у обилазак Фоче. Али друштво као што су Мићо Краљевић, Шпириċ, Мали Додик, Баја, чије се богатство мјери милионима у којем ти обитаваш не могу од тебе направити човјека. Али има једна истина и добро је запамти И БОГАТИ ПЛАЧУ У ЗАТВОРУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бране

01.11.2014 07:45

Свака цаст Косарац све је тако како си рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

110114

01.11.2014 07:49

Смирите се, цему води та твоја побједа и твоје странке, лајете на све СРАМ ВАС БИЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомо сапиенс

01.11.2014 08:04

Оцигледан доказ да се код нас политиком мозе бавити свак,поцев од оних без занимања па до особа ометених у интелектуалном развоју. Само ме занима ко је овом могао дати глас и за 50 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

01.11.2014 08:05

Врати циглу што си покро из цркве лопове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Д.

01.11.2014 08:12

Е мој Кошарац.Боље је чутати и бити сматран глупим него проговорити и сваку сумњу отклоноти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

микили

01.11.2014 08:16

Васа странка је онда господине К*осару заснована на устаској идеји тј. стварању трецег ентитета. Смр*** Сарајевско/романијски народ само цека да те види у затвору... Као и твог лидера Милокрадааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Д.

01.11.2014 08:38

Исправка. Није "отклоноти" него "отклонити". Моја грешка у куцању.Извињавам се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

војник

01.11.2014 08:47

Какав лицемјер и дуп******.

ОДГОВОРИТЕ
Name

познам цовека

01.11.2014 09:22

Волио бих да сретнем цовјека који за ово "створење" мозе реци несто позитивно. Он не вјерује сам у ово ста прица. Јадни су ми људи које је могао купити за 50КМ. Само знам да ниције зло није трајало довјека,па неце ни његово!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лукавица

01.11.2014 09:53

Колико је само пута овога Несица излагао док је био у његовој странци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

калиновик

01.11.2014 10:01

па како те није срамота....на изборе си у Калиновик дотјерао брасно,уље и остале намјернице намјењене поплављеним подруцјим и дјелио за гласове

ОДГОВОРИТЕ
Name

ау

01.11.2014 10:01

ШТА РЕЧЕ ОВАЈ И ОСТАДЕ ЗИВ? ДА ЛИ КОШАРАЦ ЗНА КО ЈЕ ОН И ШТА ЈЕ СВЕ УРАДИО ЗА ОВАЈ НАРОД? ДА ЛИ ЗНА ДА ЋЕ СЕ ВРЛО БРЗО И ЗА ЊЕГА ЗНАТИ ШТА ЈЕ РАДИО И КО ЈЕ? ПОЛАКО САЛЕ НЕ ЗУРИ ВИДЈЕЋЕШ КОЈА ЈЕ НАЈЈАЧА ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА. ОСЈЕТИЋЕШ ТИ ТО СВЕ КАД ТЕ БУДУ ПИТАЛИ ЗА КОГА СИ РАДИО, НА ЧИЈИ РАЧУН СИ СЕ БОГАТИО, КО СИ И ШТА СИ СВЕ РАДИО?

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

01.11.2014 10:04

Шта је овај завршио...зна ли ико?

ОДГОВОРИТЕ
Name

пепа

01.11.2014 10:38

Вецег лопова нисмо имли.Срам те било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

01.11.2014 12:13

"Поштени" Косарац,са својом пропалом фирмом Адмирал д.о.о. Висеград преварио многа предузеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

01.11.2014 13:31

А ко је оно био миљеник запада и оне чувене лејди Медлин која је свима нама Србима крв на сламку сисала током 90-их? Ко је оно био на тенковима дошао на власт успомоћ запада и Бошњака (СДП)?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор Бања Лука

01.11.2014 14:00

Не знам да ли је ико свјестан да це овдје прије избити рат него сто це неки високи политицар заврсити у затвору? У затвор иде боранија, а крупни играци це уцинити све да остану на власти, по цијену револуција, немира, ратова...У свим банана дрзавама је тако, па не знам засто би код нас било другације. Јасно је ко дан, странац одлуцује о свему овдје. Ми смо одувијек били колонија, са неком привидном аутономијом. Нидје везе. Бице онако како казе Свабо и Американац, и то је крај прице. Не палите се народе, и не позивајте неке улице, мајдане, Либије, Тунисе, Египте, Украјине.. Јер сто казе једна пословица: пазљиво бирај своје зеље, јер могу се и остварити! А овај Косарац, није ниста него јос један пр владајуце странке. Он је толико небитан да он тога није ни свјестан, али посто га ево масовно коментарису по интернету, он је умислио да је битан фактор, тј, ви му дајете легитимитет и дајете му на знацају. Једини нацин да народ побиједи на изборима, јесте опсти бојкот избора. Да нико не изадје на изборе, и да сви одемо на ростиљ и зурке, па нек се онда запитају сви ти намазани гадови сто нам испирају мозгове деценијама. На тај нацин им нецемо дати легитимитет и нико од њих неце добити те јако зељене фотеље и плате. Е онда нек се ј..у заједно са свим својим полтронима, проданим дусама, кампањама и обецањима, национализмима, патриотизмима, борбама против организованих криминалаца, тј самих себе.. Само на тај нацин, народ це дохакати политицарима који зиве на насим грбацама, и на тај нацин народ це постедити сам себе ових препуцавања и подјела и мрзње. Толико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јустице

01.11.2014 15:24

Теби је паметније да не туцес супругу, него сто лапрдас туда. Издајнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

01.11.2014 15:36

Ста овај прица оцито нема образа нек се сјети ста је све радио од Висеграда па даље возио голфа 2 ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

01.11.2014 15:46

Сташко, прво врати паре Шумском газдинству"Панос" што си позајмио добро би му дошло да оприходују оно што су отписали јер је у тоталном колапсу у који га твоја клика на власту ували.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Месси

01.11.2014 15:51

ЗАКОН О ПОРУЈЕКЛУ ИМОВИНЕ. Тога се они боје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

и.сарајево

01.11.2014 15:52

Све је у праву, а цовјек који је добио толике гласове све говори о њему. Народ га је подржао, није га нико поставио без везе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

01.11.2014 17:43

Кад планира вратити црквене цигле? И шта каже за антиракетни радар на Јахорини? Је ли га поставио Босић или Милокрад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

01.11.2014 18:34

Хало, Клосарац, уз цију помоћ је СНСД досао на власт. Можеш неуким причати, али пази, нису сви неуки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки СББН

01.11.2014 19:26

Кад споменес СДС,треба да устанес патуљак један.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оптимиста

01.11.2014 19:37

Испитати му послове, јавне и скривене, ухватити, везати и везаног закатанчити у КПЗ Фоча. Одмах, чиме провријеми, чим наступи ново вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

01.11.2014 20:43

Дебели патуљак који туце своју зену и понизава своје сараднике. Дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

01.11.2014 21:59

Дебели патуљак који туце своју зену. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

01.11.2014 22:06

Када овакви проговоре паметни остану без текста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Казираги

02.11.2014 00:30

Дођу тако времена, када памет зашути, будала проговори, а фукара се обогати! (Иво Андриц)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диплома

02.11.2014 05:01

Овај Клосар је заврсио неки менадзмент у индустрији у Србији , за 2 мјесеца и то му је средио мој пријатељ и радни колега М.С. за 25000 КМ који је и сам заврсио тај исти факултет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

02.11.2014 06:40

Е моје Сарајлије за кога сте ви гласали.Ово је полтрон невиђен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

02.11.2014 09:00

Саставите Клошарца и Ахметовића, добићете особе са огромним коефицијентом интелигенције, обадвојица не знају саставити једну просто проширену реченицу, страни језик је за њих мисаона именица, јер ни своје језике не знају, а камоли стране. А што у картон уписују да познају Руски језик, ноторна је лаж.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранко

02.11.2014 09:11

Једна искомплексирана, о којој ни фамилија добро не мисли, који је своју позицију обезбјдио прљавим парама, покушава да буде мали Додо, цовјек који зиви и ради на манипулацијама, конструкцијама и сплеткама, као такав говори о Босицу, цовјеку памети домацинлука и без иједне афере, прљавстине, господин... цувај нас Боже од таквих као кошарац...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клошарац

02.11.2014 11:14

Е мој мали Клошарац, шта би дао да си велики хемероид у Бајином шупку? Био би велики Клошарац..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Музичар

02.11.2014 14:33

Америка и Њемацка провјерени пријатељи српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

02.11.2014 17:04

Овај Косарац је битан колико и гаце у порницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановиц

02.11.2014 18:53

Сви други су лоси а само СНСД све цисто и бијело. АУТОПРОЈЕКЦИЈА је цудо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пАЈА

03.11.2014 06:02

А ГДЕ СИ ТИ ПИЈАНЧУГО, НА КОЈОЈ СИ ТИ ЛИСТИ СРАМ ДА ТЕ БУДЕ, ВИДИШ ДА СИ ШЉАМ НАЈВЕЋИ У СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

америчко-њемачка Трилатерала :-)

03.11.2014 08:15

Управо оне снаге које стоје иза Трилатерале, Додик је, колико до јуче, оптуживао за покушај изазивања Обојених револуција у РС, а данас пуже пред њима и још то, уз саслужење својих обавјештајних/медијских/спин евнуха, покушава представити као „имиџ владара“.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

03.11.2014 12:05

тако је косарац зивијо снсд и миле

ОДГОВОРИТЕ
Name

јово

03.11.2014 19:25

Пјанура која увијек у себи има литар ракије. Као и отац. И који зену туце редовно. Свако мало је у модрицама. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

04.11.2014 00:42

Зар овај сташко да нам ведри и облачи!? ЈАДНО И ЧЕМЕРНО МОЈИ ДРАГИ СРБИ.

ОДГОВОРИТЕ