Институционално заштитити добављече “Туша”

Домаће добављаче, којима компанија “Туш” дугује више од 20 милиона марака, надлежне институције Републике Српске и БиХ мора заштитити.

Република Српска 31.10.2014 | 19:25
Институционално заштитити добављече “Туша”

Управа за индиректно опорезивање БиХ је већ адекватно реаговала, а очекује се хитна реакција и осталих институција. Изјавио је  ово директор Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић након састанка са добављачима. Поједини привредници који нису чекали реакцију државе већ су поднијели  тужбе против власника компаније “Туш” и одговорних лица у тој компанији.

Случај дуговања 20 милиона марака словеначког “Туша” домаћим добављачима не смије бити стављен ад акта. Добављачи се морају заштитити, категоричан је Рачић. Очекујемо реакцију надлежних институција, казао је он подсјећајући да је Управа за индиректно опорезивање БиХ већ адекватно реаговала.

Састанку у Привредној комори је присуствовало 15-так представника добављача, а након састанка нико није био расположен за изјаве уз облазложење да немају дозволу за медијско обраћање. Много ажурнији су добављачи из Федерације БИХ. Кривичне пријаве су веч поднијете. Привредна комора Републике Српске обратила се и словеначкој амбасади. Да ово није први овакав случај потврђује и адвокат Билић.

А та друга фирма обично је задужена за послове малопродаје и стварање губитка, док прва фирма, по основу  закупа властитих објеката извлачи сав цапитал. Адвокатска канцеларија Билић позива све оштећене добављаче да им доставе документе, како би током судског процеса била што боље сагледана превара “Туша” и заустављена могућа продаја његових објеката, што је већ најављено, премда је предложена мјера блокирања имовине.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар