Град уплатио дио дуга за струју

Градска управа у Бијељини уплатила је данас 50.000 КМ од укупно 300.000 КМ дуга за струју за јавну расвјету због којег је град већ недјељу дана у мраку.

Република Српска 30.10.2014 | 16:57
Град уплатио дио дуга за струју

Градоначелик Бијељине Мићо Мићић рекао је новинарима да је "веома љут због искључења струје за јавну расвјету" и назвао то "политичком одмаздом".

Наводећи да постоје купци којима се струја не искључује упркос милионским дуговањима, Мићић тврди да Град није платио два мјесечна рачуна и да су дуговања 250.000 КМ.

"Не бјежимо од обавеза, али претрпјели смо велике поплаве, буџет је у проблемима и плаћања се обављају у складу са могућностима буџета и по приоритетима", каже он.

Шеф градског Одсјека за саобраћај и комуналну инфраструктуру Томица Стојановић рекао је новинарима да сви градови у Републици Српској дугују новац електродистрибутивним предузећима, али да им због тога није искључена јавна расвјета.

Искључење више од половине јавне расвјете у Бијељини, он је назвао преседаном. Стојановић сматра да је проблем дуговања за струју могао да буде ријешен и наплатом камате или тужбом.

Бијељина је скоро недјељу дана у мраку због дуга градске управе од 300.000 КМ на име потрошене струје за јавну расвјету.

Директор "Електро-Бијељине" Златан Лазаревић рекао је да струја за јавну расвјету није плаћена три мјесеца, а челници града нису реаговали ни 10 дана након пријема опомене.

Искључење напајања јавне расвјете почело у четвртак, 23. октобра, када је у мраку остао центар Бијељине, селективно је настављено искључењем расвјете у свим великим селима и до сада је већ искључена половина јавне расвјете на подручју града.

Према Лазаревићевим ријечима, "Електро-Бијељина" је преспајањем одвојила са јавне расвјете семафоре у граду и омогућила њихов рад, да због немара локалне власти не би била угрожена безбједност становника.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

адвокат

30.10.2014 16:34

Само ви гасите, народ неће никад гласати за СНСД у Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

севе

30.10.2014 16:37

Колико дугују Милици? Или Зворник рацуна за струју?

ОДГОВОРИТЕ
Name

додиков електрон

30.10.2014 16:39

опроштено је бобару струје више од милион марака Запослено је у електродистрибуцију све неспособно из СНСД-а и СП-а вишка има 2x запослених. Сад када дође да ти усаде једну бандеру ту су ,,два камиона, троја кола, два трактора и седам осам радника са само двије лопате, монтера једно 6 комада све укупно око једне бандере се до подне накупи преко 20-ес душа. У подне дође неки два три тобож шефа њих 5 оде да укључи један осигурач на трафоу са двоја кола јер у једним се вози осигурач а у другом је електричар који ће тај осигурач да стави. Кад год назовеш да пријавиш квар добијеш одговор ако имаш среће на терену су, квар ће бит отклоњен, а квар је баш велики знаш. Код нас у равници квар је 12 сати без струје док је то у Аустрији у сред Алпа пола сата. Код нас кола не могу преко њиве, а пешке - ма ајте нисам ја за Златка и Додика гласо да би ишо преко њиве пешке са бандером.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

30.10.2014 16:47

Дуге су четири године. Бијељина ће испаштати 4 дугеее године. Је ли тако, адвокат?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре СС

30.10.2014 18:50

Само ми живите у бајином благостању, битно је да смо ми вас подерали у Бијељини, мада то и није неки проблем јер је ОО СНСД екипа абнормално неспособних ликова која се ријетко среће. Мада, нећете саставити ни до љета...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Електро

30.10.2014 18:55

Браво за Златана најјљепсег И најбољег директора. Зивио Злаја будуци предаједник СНСДе Бијељина И директор Елетропривреде РС. Злаја краљу воле те радници Електробијељине. Риле. Гага. Драган. Љубо. Мрки. Пирге. Маја. Љиља И Цеца

ОДГОВОРИТЕ
Name

севе

30.10.2014 20:08

Златан не зна да неце увијек бити директор. Гдје ли це зивјети?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

30.10.2014 20:26

Гдје су паре од донација ...избори а и поједини дзепови супљи увијек им мало.

ОДГОВОРИТЕ