Ђоковић сину дао име по Немањићима!

Иако је рођен у Монаку, Ђоковићев син је име добио по владарима из српске средњовековне династије.

Тенис 30.10.2014 | 10:40
Ђоковић сину дао име по Немањићима!

Многи људи из света тениса мислили су да је Новак Ђоковић свом сину дао име Стефан по свом идолу из детињства Стефану Едбергу, али често се многи људи преваре. Новаков патриотизан и опседнутост српском историјом су преовладали у бирању имена за новопридошлог члана династије Ђоковић. А име је добио по династији Немањића.

За оне који не знају, Немањићи су били српска династија која је владала у средњем веку.

"Знам да је Стефан међународно име, али је врло важно и у симболизму моје земље", рекао је Ђоковић енглеским медијима.
"Традиција потиче још из 12. века, неколико чланова династије Немањић звало се тако", рекао је Новак, мислећи првенствено на Стефана Првовенчаног и Стефана Немању.

"Моја жена и ја смо име смислили заједно. Обоје волимо смболизам. Волимо да улазимо у филозофију која се крије иза свега и верујем да је лепота живота то што можеш све да посматраш из толико различитих перспектива и да дубље анализираш. Обоје смо врло повезани са српским корењем, па иако је Стефан рођен у Монаку, он је Србин", наставља Ђоковић у филозофском и патриотском тону.

Ђоковић је увек био патриота, али од када се бави професионалним тенисом, то је још израженије.

"Много људи не зна ни где је Србија, а неки од њих мислили су да сам ја из Сибира (Сиберија - класична англосаксонска пермутација речи Србија). Била је авантура објаснити им где смо ми уствари, али сам и у њој уживао. Осећао сам се као да сам на мисији да поред имена моје земље стоји неки добар епитет, пошто медији нису баш најбоље извештавали о мојој земљи у то време", осврће се Новак.

Када су у питању саветодавци са којима је Новак причао око одгајања детета, један се истиче.
"Причао сам са Федерером неколико пута у Шангају", истакао је светски број један.

О повратку после меденог месеца у августу, Ђоковић размишља реалистично.

"У Торонту, Синсинатију, на УС опену, једноставно нисам био...", застао је, дубоко удахнуо и изрекао: "Иако сам играо добро, када ударите у емотивни зид, морате да пребродите то ментално. Нисам имао осећај свежине изнутра. Осећао сам се врло уморно", искрен је Ноле.

О томе шта му очинство значи, Новак еуфорично прича.

"То је снага, инспирација да играш још боље. То је сјајно. Да будем искрен, и даље не верујем да сам отац", завршио је интервју важећи шампион Вимблдона.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лафинас

30.10.2014 10:05

супља прица...пуна Америка, Канада, Аустрија, Сwедска и Њемацка таквих великих патриота...српских...а сви бјезе од србијанског пасоса...па сто кад сте тако велике патриоте? Сто га не роди у Србији која ти толико знаци а не у Монаку?

ОДГОВОРИТЕ