Рајко Васић: Посљедњи савјет СНСД-у

Питали ме, питали, Да ли сам писао или наручио текст на порталу Фронтал.ба, да ли је неко из Есенесдеа наручио и платио, да ли је то повезано са тим што је портал ртвбн у кампањи много позитивних сторија објавио Додикових, али су га коментари шиканирали, да ли је Додик нашао канале да се обрачуна са свим око себе у врху странке, да ли му је једини циљ био да он побиједи, а Жељка и Странка како прођу, односно да не прођу.

Република Српска 31.10.2014 | 06:28
Рајко Васић: Посљедњи савјет СНСД-у

Ствари су отишле дубље од теорије завјере.

Текст на фронталу.ба потписан је са Редакција. Јебало Мачку Мајку. Редакција се састала и разматрала. Па задужила Радну Групу да напише Начертаније.

Нарочито фронтал.Ба. који је пријатељски расположен према Републици Српској, Есенесдеу и Додику као жаба према боквици.

Медији су толико убалегани да је и љубичица у говнима постала нормална ствар.

Годинама сва та коМедија с невиђеном количином мржње и деструкције пише о Есенесдеу и Додику.

Текст на гронталу.Ба доима се или нестварним или подвалним.

Иако обилује реалним запажањима која би сваки једнооки бирач видио, и бунован или мамуран, та запажања се доимају похвално баш под дугогодишњом пресијом негатвистичког нихлизма независних и слободних опозиционих коМедија.

Ипак. Савјетничка суштина Редакције фронтала.Ба стаљинистичка је и по Есенесде и Додика, покопна.

Додика се промовише у Сулејмана Величанственог. Својих двадесет синова, које је све он створио, је ли, као што пише Чусмукака, треба поклати и подавити а довести двадесет нових, млађих, међу којима требају да буду и они који су критиковали власт и Есенесде.

Додику се, тако, намеће ореол синоубице и апсолутинкубатора нових страначких подлидера.

Дабоме да не могу све да кажем. Есенесде је Моја Странка. А није странка фронтала.Ба. Јебога.ја.

Али. Турцима у политици, политичкој социологији, политичком организовању, социоколективизму, и у политичкој артикулацији, није јасно да је Велика Политичка Странка велики национални колективитет као што је и Црква или Војска. Само се ради о различитим реквизитима. Молитвама, мецима или гласовима.

И да странка није двадесет Окододиковаца. Као што Црква није двадесет попова. А Војска није двадесет генерала.

Моја изучавања, и практиковања, рата, кажу. Да би се произвео један генерал потребно је да се тридесет батаљона усере у гаће, у случају рата, или добије упалу плућа, у случају мира, да двадесетпет батаљона добије жуљеве на стопалима или шуљеве на дупетима, да двадесет батаљона ишчаши раме, зглоб или лакат. О гробовима не желим.
Да би Лидер могао да подави двадесет својих синова, потребно је да га подржи двадесет хиљада активиста који сваког дана раде у организацији, са људима.

Да ли је то могуће. Дабоме да није могуће.

Велика Политичка Странка се не ревитализује и не реорганизује одзго. То радите кад немате странку. Кад имате Велику Странку, ревитализијете је одздо.
Омогућите јој једино могућу унутарстраначку демократију.

Прво. Слободне, отврене, процедуралне унутарстраначке изборе који ће створити структуру и организацију коју подржава чланство а не Феудалци и Лидери.

Друго. Ослободите процес кандидовања. Организација мора да да кандидата јер ће га једино у том случају организација и подржавати. У сваком другом случају кандидати ће од организација начинити Трговачко Друштво.

Онда ће оних горњиг десет, двадесет, тридесет, остати без инфузије и лрвотока, и отпасти. Јер су то ионако црвљиве јабуке, некурцомрди, феудалци, јањетинаши, шефаши и курцоболи уопште.

Бесплатан савјет. Ствари се поправљају кад идеш узбрдо. Кад кренеш низбрдо, бићеш сретан ако подбациш камен под точак.

Бесплатно искуство. Двадесет хиљада војника, у тридесет батаљона, или шездесет општинских организација, могу да одлуче да се данас не усеру у својим рововима. Па ће двадесет нових младих, горе, да се Осећало Странцем.

То је исто као кад би двадесет хиљда вјерника одлучило да не дође у цркву на молитву. Шта би радило двадесет нових младих попова. Тог јутра у ладним црквама. Јебало попадије. Или себе у гујицу.

Тужно је, ипак, гледати како неки просрали и медији, кобива добронамјерно, савјетују ВПС.

Дајући јој посљедњу шансу.

А Кумровец шути. 2010е, 2012е. 2014е. Е, е.

РајкоВасицБлог

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Грађанин

30.10.2014 06:40

Невјероватан начин изражавања једног академског грађанина. Мајко моја ко је нас водио све ове године или савјетовао властодржце како да раде. Ма ми смо добро и прошли. Овом Рајку треба додијелити шифру то је очигледно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кинг

30.10.2014 06:46

Овај човјек је ал баш тотално одлијепијо !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сфинга

30.10.2014 07:28

Није он академски градјанин, он је сеоски копилан свога дједа. Годинама заљубљен у сеоског дјилкоша. К'о цуко. Због џипа наравно. Нервозан јер се ближи крај и с_ранци лоповских бајиначких тракториста, и њему и мецени. Нисам сво ово његово смеће до краја ни прочитао, само прву четвртину. Нисам то себи дозволио приуштити, постала би ми мука..Шта ли ће овај копилан писати кад СИПА проради, након што неки изгубе контролу над њом. Гарант ће рећи да ће то бити напад на Републику Српску. Чудно али је нико од тог напада неће бранити. А по ЦИК-у, тако пуно их је гласало за слоган "За (по)бједу Српске". То ће значити двије ствари:Прво, избори су покрадени. Друго, СИПА ће се побринути да Српска ипак коначно побиједи...гадно вријеме долази за мецене и разноразне њихове мурве новинарске

ОДГОВОРИТЕ
Name

мацак

30.10.2014 07:36

Његов рецник ме подсјеца на једног њиховог странацког функционера,који је био уклоњен из странке а сада поцива у миру...

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxперт

30.10.2014 08:20

Савјет за БН ТВ да овакве ствари висе не објављује, ипак сте озбиљна куца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

проблем

30.10.2014 09:29

То што ви "академски грађани" не разумијете, то је ваш проблем! Ни Николу Теслу нису разумјели у његово вријеме! Рајкан је цар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РА-ЈКУЛА

30.10.2014 09:44

Добро га је Васковиц назвао Рајко Рајкула.Али матора ајкула

ОДГОВОРИТЕ
Name

блага сизика

30.10.2014 10:44

Ваксе ..у праву си све..само те нико не конта јер су затуцани.. Писи ти нама и даље из Паприковца...свака ти је златна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баба Перса

30.10.2014 10:45

Рајкула све зна и о изборима и о медијима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку васа

30.10.2014 14:52

Куку мајко, ста ово реце Рајко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миха

30.10.2014 15:07

Рајцин обицна будала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

30.10.2014 16:34

Срајко Васић

ОДГОВОРИТЕ