Више од 100 људи погинуло у одрону

За више од 100 људи се верује да су погинули, док се 300 воде као нестали у клизишту изазваном јаким монсунским кишама у брдовитом централном делу Шри Ланке, рекао је данас министар за руковођење катастрофама Махинда Амаравира и најавио суспензију спасилачких операција због мрака и опасности од нових одрона.

Свијет 29.10.2014 | 18:52
Више од 100 људи погинуло у одрону

"За више од 100 људи се верује да су мртви. Обуставили смо спасилачке операције због мрака и невремена, а постоји и опасност од даљих клизишта. Наставићемо сутра", рекао је Амаравира на месту несреће у селу
Халдумула на 190 километара источно од Коломба, пренела је агенција Ројтерс.

Агенција наводи да се више од 300 људи води као нестало и да се верује да је око 150 кућа уништено у одронима.

Клизиште је изазвано јаким монсунским кишама последњих дана у централном делу Шри Ланке, које су погодиле познате плантаже чаја источно од Коломба, где су рано јутрос по локалном времену, поједине куће нестале и упале девет метара испод блата, додаје агенција АФП.

"Пријављено нам је да је 140 кућа уништено у одронима", рекао је портпарол Центра за руковођење природним катастрофама Сарат Кумара.

Жртве су радници на плантажама и њихове породице чији се домови налазе на планинском падини која се обрушила.

У операцију спасавања преживелих укључени су полиција, локални добровољци, ваздухополовне снаге и елитна полицијска јединица, додао је Кумара.

Председник Махинда Раџапаксе наложио је војсци да распореди тешке машине да се убрза трагање и спасавање. Међутим, војни извори су рекли да су успели да допреме багер у подручје и да очекује још тешких машина, али да оштећени путеви и јака киша и магле им успоравају рад.


Коментари / 0

Оставите коментар