ФСС наредио да се смени Терзић!

Одбор за хитна питања ФС Србије упутио захтев Заједници суперлигаша да у року од 10 дана закаже седницу Скупштине и изабере новог председника.

Фудбал 28.10.2014 | 22:55
ФСС наредио да се смени Терзић!

Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије заседао је у уторак поподне, а седницом је председавао "први човек српског фудбала" Томислав Караџић.

На састанку је, између осталог, одлучено да се упути захтев Заједници суперлигаша да у року од 10 дана закаже седницу Скупштине и на њој, у складу са одредбама Статута организације, као и других релевантних прописа, изаберу новог председника.

Подсетимо, на челу Заједнице суперлигаша је Звездан Терзић.

"Као што је познато, садашњи председник Заједнице већ дуже време налази се на тој функцији иако то није у складу са Статутом и његов статус је са аспекта важећих правних прописа неодржив. Такође, актуелном председнику Заједнице је изречена актуелна дисциплинска мера од стране Дисциплинске комисије ФСС, по којој му је забрањено да шест месеци обавља све функције у фудбалу. Овакав епилог увешће рад Заједнице у правне оквире и наставиће се нормално функционисање", наводи се у саопштењу објављеном на сајту ФСС.

Додаје се и да ће председник ФСС Томислав Караџић поднети тужбу надлежном суду против дневног листа "Информер" због "лажних и тенденциозних текстова у којима је он оптужен да се пре почетка квалификационе утакмице Србија - Албанија срео са особом која је после прекида ушла у отворени студио РТС и вређала председника Владе Републике Србије Александра Вучића и да му је том приликом дао инструкције за описано дело".

"У низу текстова, објављених 22. октобра и 23. октобра 2014. године у листу 'Информер', изречен је низ нетачних и измишљених детаља. ФС Србије одлучно демантује све наводе из поменутих текстова, а у којима се група новинара 'Информера' позива на 'добро обавештене изворе из МУП-а Републике Србије'. Оваквом одлуком, штитећи интегритет организације, ФС Србије очекује да на за то једином правом месту - у просторијама суда током поступка који ће уследити, друга страна изнесе доказе оптужби упућених председнику Караџићу или одговара за ширење лажи и дезинформација", пише у саопштењу.

Председник Караџић је упознао чланове Одбора за хитна питања и о одлукама Комисије УЕФА за реализацију "Хет-трик програма", чији је он члан, где је ФС Србије за намену изградње терена са вештачком травом додељен износ од 1.400.000 евра.

Одлучено је да сви региони доставе ФСС предлоге локација широм Србије где би терени били инсталирани. Очекује се да ће поменути износ бити довољан за подизање 12 таквих терена.

Коментари / 0

Оставите коментар