Нови Сад: Протест радикала

Српска радикална странка /СРС/ ће се до посљедњег даха борити за живот и слободу лидера странке Војислава Шешеља, чије је здравље у посљедње вријеме озбиљно погоршано, рекао је предсједник Градског одбора /ГО/ СРС у Новом Саду Ђурађ Јакшић.

Србија 28.10.2014 | 08:14
Нови Сад: Протест радикала

"Ни по коју цену нећемо дозволити да у Хагу страда још један Србин. Хашки трибунал је мучилиште и губилиште Срба", рекао је Јакшић.

Током синоћње прве протестне вечери, која је одржана у просторијама ГО СРС-а под називом "Ослободите Шешеља", чији је циљ ослобађање Шешеља из притвора Хашког трибунала, Јакшић је подсјетио да је "у ћелијама Трибунала до сада убијено 18 Срба".

На скупу је говорио антиглобалиста Павел Домоњи који је нагласио да је Шешељ "геније правде" и свједок истине који у потпуности разобличава Хашки трибунал и споља и изнутра.

"Њега одржава стваралаштво, ширина духа, стваралачка имагинација и активност његове душе", истакао је Домоњи.

Пјесник Благоје Баковић рекао је да је Шешељ "сјеме слободе српског народа".

"Он зна да је у Хашки трибунал отишао зарад одбране свих нас. Све док постоји и најмање семе слободе међу српским народом не смемо одустати. Две унакрсне даске су заковане на уста мог народа и говоре само они попут Шешеља, које нису успели да ућуткају", навео је Баковић.

По завршетку скупа учесници су кренули у протестну шетњу улицама центра Новог Сада, носећи транспарент "Ослободите Шешеља".

Смисао протестних вечери у Новом Саду је, да познати интелектуалци и јавне личности својом исказаном ријечју и ставом допринесу ослобађању Шешеља из притвора Хашког трибунала.

Из ГО СРС су најавили да ће и вечерас у страначким просторијама бити одржано протестно вече "Ослободите Шешеља".

На тој, другој протестној вечери говориће, новинар Милијана Балетић, професор Мирослав Милосављевић, као и предсједник Савјета за права и прописе ГО СРС-а и директор архива САНУ у Сремским Карловцима Жарко Димић.

Протестним вечерима новосадских радикала тражи се безусловно ослобађање Шешеља из притвора Хашког трибунала, како би, како су истакли, у нормалним људским условима лијечио и излијечио тешку болест.

Шешељ је недавно обавијестио руководство СРС-а да су му љекари у Хагу открили метастазе на два мјеста на јетри. Он се налази у притвору Хашког трибунала већ 12 година.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

др

28.10.2014 09:06

Цовјека 12 година дрзе ...фашисти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

28.10.2014 10:15

Шта је урадио Вучић и Влада Србије... Ништа. Брука и срамота за државу Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црис

28.10.2014 12:47

Вуциц неце ни телевизије да пусти да пренесу апел радикала камо ли да сам затрази пустање на слободу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

28.10.2014 23:06

Вучић Николић и Дачић су мућци. Није за њих срамота и гријех бисе увукли у .... ЕУ и хашком трубуналу односно логору за Србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрен

29.10.2014 00:43

Срамно је то осецати и ниста не подузети да се невини цовек спасе од белосветски ниставника. Знате ли да је Хаг измисљена страцара да у њему доносе најгоре олуке за Србе,и то за оне који су покусавали да спасу хиљаде невиног народа. Сесељ им је само доказао ко су и ста су, зато га убијају под српско-непријатељском заклетвом.

ОДГОВОРИТЕ