Шта о вама говори прво слово вашег имена?

Слова имају и своју нумеричку вредност и уз помоћ њих могу да се досегну спиритуална знања до којих се не може допрети никако другачије.

Занимљивости 28.10.2014 | 06:47
Шта о вама говори прво слово вашег имена?

Из абецеде се може сазнати судбина! По неким старим веровањима слова абецеде поседују моћ, коју човек тешко може да спозна. Нико не познаје њихово истинско порекло, а ко год их чита, има могућност стварања, оживљавања и чињења чуда. Њихово значење је скривено, а познаје га само Бог.

Постоји теорија о самогласницима и сугласницима. Сматра се да су једни без других као душа без тела. У историји езотерије наука о словима била је врло развијена, а према неким теоријама, слова одговарају месечевим менама и равнају се према планетама.

Слова абецеде у складу су са четири елемента: ваздушним, ватреним, воденим и земљаним.

Слова имају и своју нумеричку вредност и уз помоћ њих могу да се досегну спиритуална знања до којих се не може допрети никако другачије –преноси алтертв.орг.

Сугласници и самогласници
Људима развијене интуиције слова откривају божанску истину, догађаје скривене у прошлости, садашњости и будућности. Читав је свет створен по словима која се очитују кроз човека. Човек барата с тридесет и два слова која творе речи, а неуништива су као апсолутна божанска истина именована у свим стварима, она су милосрдна, племенита и вечна.

Слова која се налазе у некој речи много говоре људима који их знају објаснити. На пример, превладавају ли самогласници (А, Е, И, О и У) у некој речи, они доносе и смисао тој речи иимају спиритуалну и симболичку вредност која делује на осетљивост слушаоцеа, а да он тога није ни свјестан.
Реч у којој превладавају самогласници (Б, Ц, Д, Ф, Г…) симболизује душу, па тако говор у речи представља преношење мисли једне душе другој души.

Самогласници
Ако је прво слово у имену неке особе самогласник, ево како то слово објашњава његов карактер.
А
Ако је на почетку имена неке особе слово "А" то указује да она може бити оригинална, независна, незадовољна, озбиљна и у неким стварима савршена. А је алфа у грчком алфабету, налази се на сваком почетку, у њему је кључ света, све знање, сав простор и време. Алфа је вода – женски симбол који се отвара. Његова је боја црна.
Ово слово носи човеку вибрацију марљивости, способности, снаге и издржљивости, што доноси успех на свим животним подручјима. Понекад постоји претерана склоност сувишној храбрости коју треба ставити под контролу. Послу је потребно приступати опрезно и промишљено, зато што понекад реагује нагло, па је стога потребно обуздавати се и контролисати. Пазите да не изговарате непромишљено неке речи јер, једном изговорене, речи остављају дубоки траг у души. До изражаја долази верност, али и ексцентричност. Можете бити самостални, али и тврдоглави, активни, радознали, истраживачког духа, изражене амбициозности, отворености. Увек сте у тренду, креативни и оригинални. Клоните се себичности, оптерећености предрасудама, као и лености.
Е
Ово слово на почетку имена неке особе указује на нежно здравље; све оно што се жели тражи се изван куће; показује емотивно стање, ведрину. Његова је боја бела.
Ово слово носи вибрацију отворености, енергичности, прилагодљивости, импулсивност. Поседује дозу недовољне, нестрпљивости, нервозе, темпераментности, увек је у потрази за узбуђењима. Ипак ово слово истовремено доноси и лоше навике, стога особа чије име с њим почиње треба на то да припази. Веселе је нарави, доброг расположења, изразита је и оштроумност. Енергија овог слова је јака; изражена је храброст која граничи с лудошћу, као и пословни дух. Постоји склоност претјераном заносу. Верност и искреност такођер нису јача страна.
И
Слово "И" указује на ведрину, сјај, будућност, уметност, али и узалудност, напетост, несигурност, нервозу. Његова је боја црвена. Ово слово носи вибрације страсти, емотивности, немирности, изражену осећајност, као и саможивост, те брзо све постане досадно. Доста је повезано са словом Х, што значи да приватни и емотивни живот често буду препрека успеху. Слово И доноси промењиво расположење, често се појављује прилика за путовање. Потребно је да научите понизности и избегавати слепо веровање другима; свакако ваља да научите да чувате тајне.

О
Доноси тугу и претјерану осетљивост, изражена је жеља за одласком, показује количину свести, забрана. Слово "О" показује пут према себи, према духовности, оно је омега у грчком алфабету, налази се на сваком крају. Омега је ватра која пали, мушки симбол давања. Његова је боја плава.
Ово слово носи вибрације давања, брижности, добрих дела, спремности на помоћ другима, традиционалности, али и насртљивости, тврдоглавости, склоности трачању, честој мрзовољности. Слово "О" знак је велике мудрости. Односи се и на финанцијске проблеме.
Ако је то прво слово имена, може се рачунати на пословни успех и велике приходе. Ако за њим долази слово "Г", материјални успеси су још већи. Ако уз њега стоји слово "Ф", тада се могу очекивати катастрофе. Потребно је себе "пренети преко пустиње или океана живота", некако устрајати, не мислити на себе, а опет бити свестан својег деловања, настојати да будете другачији од других.
У
Доноси музику, учење, културу, певање, шумове, али и спорост, губитке и то врло често. Његова је боја зелена.
Ово слово носи вибрације безбрижности, веселости, па тако и његов "носитељ" долази до изражаја. Наглашена је интуитивност и срамежљивост, понекад неодлучност, али и себичност, похлепност, темпераментност и старомодност.
Ово слово доноси честе губитке, а које врсте ће они бити откривају остала слова у имену. Може се односити на новац, љубав, здравље, породицу, имање... Ако се у имену налази више слова У, биће то тежак губитак. Потребна је изразита опрезност у ризичним ситуацијама. Посебно се треба чувати лажљивих људи и превараната који желе наше способности искористити за неке своје циљеве. Потребна је самодисциплина и самоконтрола.

Сугласници
Б
Ово слово доноси изражену потребу за љубављу, осећајима и нежношћу. Оно носи вибрације миротворца, па човек којем је то прво слово имена боље ради у некој групи, код њега је наглашена интуитивност, окренутост према породици, спремност на сарадњу, осећајност.
Ова је особа сналажљива у детаљима, срдачна, сентиментална, романтични карактер. Слово Б доноси нешто мање снаге него слово А. Упућује на склоност телесним слабостима, а изражене су и напетост и нервоза. Најчешће се ради о неком ко воли да учи, у животу се посвећује науци, литератури и уметности. Радо помаже онима који се нађу у невољи. Живот би могао бити много срећнији када би се показало само мало више искрености.

Ц, Ћ, Ч
Слова која указују на изражену интуицију и равнотежу. Ова слова носе вибрације комуникација изражених уз маштовитост, љубазност, самоувереност, уметничку душу, забавну, духовиту, доброг укуса, оптимистичну, отворену, популарну. Урођена је надареност, али често нема циљ или има превелику несигурност при одабиру посла. До успеха долазе брже када се проводе у дело неке туђе замисли и планови, као што је рад за другога, рад "у сени". Ипак, истакнуто је добро расположење. Потребно је потражити друштво и савет старијих људи како би се обогатило њиховим искуствима или можда живот уз старе људе.

Д, Ђ, Џ
Ако су на почетку неког имена ова слова, она указују на особу са осећајем за практичност, а уз то показују вибрације разумности, енергичности, солидарности, поузданости, одлучности, штедљивости, верности, марљивости, изравности без околишања. Носитељу ових слова доноси такође и доноси угодних путовања. Постоји могућност рада у служби вере, некој хуманитарној или добротворној установи. Без обзира на превелику амбициозност, од њихових намера, често могу да одврате телесни ужици, пороци, похлепа, неумерености. Потребно је припазити на слабости и превладати их пре него оне покажу своју уништавајућу снагу.

Ф
Слово Ф на почетку имена доноси пуно љубави, лепоте и одговорности. Ово слово носи вибрације уметника, пријатеља, великодушности, добродушности, маштовитости, често заштитника, сталног романтичара "великог срца", што се односи на љубавне прилике. Носитељу овог слова нарав је најчешће немирна, али врло продуктивна, а у браку или дужој вези, партнерству било које врсте, постоји стална борба с потешкоћама.
Људи чије име почиње овим словом често су пуни предрасуда, уских су погледа, могло би се рећи да су нека врста фанатика уз сталну пратњу меланхолије. Потребно је им стално саосећање других људи.

Г
Без обзира на срећу и интелигенцију, људи с почетним словом Г у имену у животу су често усамљени. Г је замена за грчку Гаму која има облик угломера, па на неки начин одређује ритам дана и година. Ово слово носи вибрације изузетности, јединствености, интуитивности, емотивности, натпросечне интелигенције, стрпљивости, постојаности, вештине. Носитељ овог слова анализира друге, док је сам тајанствен и заокупљен самим собом. За све му је потребно много времена. Своје проблеме решава без туђе помоћи. Слово Г доноси доста краћих, али и дужих путовања. Материјални губици настају због непажње и неподузетих потребних мера заштите. Људи са овим словом на почетку имена спремни су се жртвовати за друге. Све врсте несрећа које су попратна појава у животу, а често се догађају, могу се избећи само уз мало више опреза!

Х
Успркос амбициозности и напретку који се постиже, стални пратилац у животу људи којима име почиње овим словом је ипак усаљеност. Ово слово носи вибрације вође у материјалном свету, марљивости, јаке дисциплине, храбрости, самоуверености, чврстих начела, добре организације. Храброст доноси борбу за статусом. Емотиван живот често буде необуздан и снажан. Носитељ овог слова може неретко бити увучен у неку неугодну ситуацију, из које се тешко проналази излаз, што доноси нове непријатеље у животу. Поука је да се никад не срља "главом без обзира" у неке нове, непромишљене договоре.

Ј
Осим жеље за победом, добрим организирањем, оригиналношћу и упорношћу, постоји доза несигурности која стално прати људе са именом које почиње овим словом. Слово Ј носи вибрације индивидуалиста који воли пустоловине, доброг је памћења, способан и самосталан, често је вођа, моћан, пун самопоуздања, креативности, динамичности и енергије. Носитељи овог слова на неки водећи положај могу доћи сасвим случајно, или преко некога, па то треба и искористити. Посао може бити тежак и одговоран, својим знањем помагаће другима и учиће их. Живеће узорно, поштено и морално. Потребно је заштитити се од једне блиске, изразито непоштене особе. Пазите да не уништите дугогодишње пријатељство, што би се могло догодити због тврдоглавости и непопустљивости у неким ставовима.

К
Људи с почетним словом К у имену, без обзира на добру инспирацију, често су превише нервозни. Ово слово носи вибрације миротворца, доброг партнера који доноси весеље и ведрину у односе. Људи с овим почетним словом у имену имају изражену интуицију, окренути су породици, опрезни, љубазни, нежни, увек спремни да помогну другима, искрени, али тактични. Улевају поверење. Носитељ овог слова доста ће путовати и суочаваће се са честим и наглим променама, због чега ће понекад бурно и нервозно реаговати. Среће неће недостајати, само ју је потребно ухватити. Постоји могућност насљедства.

Л, Љ
Ово слово доноси успореност без обзира на ведру нарав и интелигенцију. Ова слова носе вибрације доброг говорника, изражене маштовитости, љубазности, самоуверености, увиђавности, ентузијазма. Носитељ ових слова може бити уметник, истакнути глумац с много укуса и разумевања. Воли да прикупља информације и подучава друге. Уз материјални добитак може доћи и велики успех само ако се скупи доста храбрости и упусти се у тај потхват. У животу постоји доста материјалних добитака, али такође и духовних. Ако се Л (или Љ) налази уз О, могуће је материјални добитак.

М
Као почетно слово у имену доноси каткад превише циничности. Носи вибрације разумности, смирености, поуздања, уравнотежености. Људи са овим словом не околишају, говоре истину, послушни су, марљиви, пристојни и одговорни. Догађају се разне промене у животу и потребно је рачунати с опасностима. Два М заједно не носе добро, већ опасност коју је тешко избећи. Три М у имену доносе физичко насиље. Људи са овим словом воле путовања и путују кад им се год пружи прилика, по домовини и свету. Међутим, склони су брзом замарању, па им треба доста одмора.

Н, Њ
Ова слова указују на дозу "лудости", без обзира на сензибилитет и љубав. Ова слова носе вибрације креативности, промене, памети, активности, пустоловина, радозналости, веселости, духовитости, брбљавости, прилагодљивости. Носитељи ових слова без обзира на то што имају пуно стила, никад нису задовољни. Често могу имати неки телесни недостатак. Њихова срећа може бити једино вера која је најјаче оружје у борби с болести и смрти. Нису фанатици, већ изразито праведни, с израженим смислом за практичност. Вређа их неповерење других, а главобоље им може задавати једино превелика машта, или живот у илузији. Обраћају им се сви они који имају проблема, којима је тешко у животу, јер добро знају да ће од ових људи добити помоћ.

П
Људи с именом које почиње овим словом изузетно су обазриви и самозатајни. Слово П носи вибрације индивидуалности, изнимности, јединствености, интелигенције, интуитивности истраживача, пажљивости, зрелости. Носитељ овог слова има велику одговорност, велики положај, велику моћ. Изузетна искреност користи успеху. Све што ради, ради с пуно одговорности и савесности. Али, да би се постигла моћ и положај у друштву потребо је много да се ради, бити нека врста "жртве посла". У другима буди поуздање, али се и сами морају на неки начин мало више истицати и понекад похвалити. Потребно је да избегавају црвену боју!

Р
Без обзира на снагу, постоји доза осећајне нервозе, грозничавости, нестрпљивости. Ово слово носи вибрације енергичности, посвећености циљу, услужности, спремности на жртвовање за друге, срдачности, поштења, верности, саосећајности, осетљивости, скромности, либералности, понизности. Носитељи овог слова много тога желе да раде истовремено, што и чине; могу да имају два посла. Потребно је пазити да се до циља не долази из егоистичких разлога и да се на свом путу не "газе" други, јер тај начин доноси сигурне непријатеље. Постоји велика могућност доласка на врло висок положај, само је потребно пазити да начин на који се до њега долази буде етичан и поштен. Људи за које се мисли да су пријатељи могу сплеткарити и ковати заверу иза леђа. Проверите искреност својих пријатеља и пазите коме "поклањате" своје поверење!

С, Ш
Доносе претерану осетљивост уз дозу неразумности у понашању. Ова слова носе вибрације индивидуалиста, моћног вође, пустолова, затим ауторитативности, маштовитости, енергичности, напредовања, директности без околишања, самоуверености, оригиналности. Носитељи ових слова имаће у животу доста кризних раздобља, али се не морају бојати, јер све ипак на крају заврши добро за њих. Због доброг смисла за организирање, често буду укључени у неке велике радне скупине и организације. Превелика критичност каткад их спречава и да барем покушају остварити неке своје планове. Воле чинити добро и развесељавати друге. Љубавне прилике догађају се у криво време, зато лоше и завршавају. У случају било које болести, а болест може бити нагла, неочекивана и тешка, брзо се опорављају и потпуно оздраве.

Т
Доноси добро расположење уз које иде и љубав, али може бити и обрнуто. Ово слово носи вибрације нежности, оданости, стрпљивости, толерантности, тактичности, опрезности. Носитељи овог слова пуни су разумевања за друге. Изразито су добри и мирни партнери који су окренути породици и пријатељима. Живот им може бити јако активан, испуњен бројним путовањима, било копном или водама. Ако се на било који начин пренагли у избору брачног партнера, брак ће бити несрећан. Може постојати доза циничности само у случају ако су повређени од блиских људи у које имају бескрајно поверење. Сву веселост, ведру и добру нарав коју носе други би могли бесрамно искориштавати. Пазите коме "отварате своје срце"!

В

Ово слово носи вибрације разумности, преданости, поузданости, дисциплинираности, темељитости, повјерљивости, марљивости, прецизности. Носитељи овог слова стално су у кретању, немирног духа, што доноси разна путовања, екстремизам у свему, који само одузима енергију и тјелесну снагу. Своје природне таленте потребно је чувати и не трошити их узалудно. Људима чије име почиње овим словом може супротни спол у животу изазвати озбиљне неприлике, те му је стога потребно приступати с изузетним опрезом. Стварност се гледа кроз „ружичасте наочале“, илузорно. Потребно је понекад истини „погледати у очи“!


З - Ж

Ова слова носе вибрације материјалиста, материјалног вође, марљивости, дисциплинираности, самоувјерености, организираности, позитивности, оригиналног стила, ентузијаста, динамичног „умјетника“ - ствараоца. Носитељи ових слова имат ће доста противника с којима ће се морати борити, али исто тако противнику треба дати до знања да се не жели пораз. Могуће да ће се у вјери пронаћи мир, али је потребно пазити да се не донесу неке пренагљене одлуке. Ваља бити сигуран у све оно што се подузима, у све оно што се у животу одлучује, како се не би направило криво, јер повратка нема. Свака погрешка скупо ће стајати, али, ако се буде давало све од себе, може се догодити чудо, и из ситуације изаћи као побједник!

Коментари / 0

Оставите коментар