Дани Зорана Радмиловића

У позоришту Тимочке крајине "Зоран Радмиловић" у Зајечару, отворени су позоришни дани који носе назив тог прослављеног српског глумца.

Србија 27.10.2014 | 10:25
Дани Зорана Радмиловића

Ова манифестација, која се 21. пут одржава у родном граду Зорана Радмиловића, отворена је представом "Кабаре Нушић" зајечарског позоришта, по драматизацији Димитрија Коканова и Јоване Томић, која је и режирала тај комад, преноси Бета.

Бриљантна игра ансамбла одушевила је позоришну публику која је сјајно реаговала и глумце неколико пута награђивала аплаузом за игру коју су гледали.

"Овим комадом, заправо, покушавамао да дамо одговор на питање ко су Нушићеви познати ликови данас, где су међу нама и у коликој мери и ми сами личимо на њих", рекла је редитељка Јована Томић након представе.

Традиционална награда "Зоранов брк", који се додељује после сваке фестивалске вечери за најбољу глумачку бравуру, глумици Јелени Рајић доделила је Ана Софреновић.

Непосредно пре отварања фестивала, у фоајеу позоришта је отворена изложба фотографија "Единбуршки фестивал" аутора Линде Грејем.

Председник стручног жирија, театролог Зоран Ђерић, отварајући Дане "Зорана Радмиловића", подсетио је на генијалност овог глумца.

Напоменуо је да Зоран Радмиловић, иако је био овенчан свим наградама за своја глумачка достигнућа, није престајао да игра свог Ибија, а потом и Радована Трећег.

"Те две гротескне фигуре, које су стигле из различитих светова али су се сусреле у нашем времену док није положен у алеју великана. Али, ни тада није престао да нам се смеши његов брк јер није успео да скрије свој осмех испод брка", рекао је Ђерић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

пд

27.10.2014 09:32

Обожавам Зорана Радмиловића одличан глумац.

ОДГОВОРИТЕ