Лесковац: Тинејџер убио најбољег друга

Ученик четвртог разреда средње техничке школе "Раде Металац" из Лесковца Тимотије Коцић (18) умро је рано јутрос од посљедица рањавања пиштољем које му је нанио његов најбољи друг Н. З. (17).

Србија 26.10.2014 | 17:32
Лесковац: Тинејџер убио најбољег друга

Лесковачка полиција ухапсила је седамнаестогодишњег младића из околине Лесковца због постојања основа сумње да је извршио кривична дјела убиство и недозвољене производње, држање, ношење оружја и експлозивних материја, саопштила је Полицијска управа Лесковац, преноси Блиц.

Полиција је осумњиченог привела судији за малољетнике Вишег суда у Лесковцу.

Осумњичени се терети да је прошле ноћи у дворишту породичне куће у околини Лесковца хицем из ватреног оружја погодио у стомак осамнаестогодишњака који је од задобијене повреде преминуо у болници у Лесковцу.

Приликом вршења увиђаја пронађен је пиштољ за који се сумња да је коришћен за извршење наведених кривичних дјела.

Трагедија се догодила један сат послије поноћи, у селу Липовица удаљеном 17 километара од Лесковца, у помоћном објекту породичне куће родитеља Н. З.

Отац убијеног младића Саша Коцић рекао је агенцији Бета да за смрт свог сина криви државу и локалне власти зато што у селу нема хитне помоћи.

- Мој син је упуцан око један сат после поноћи а до 2.20 му није пружена никаква помоћ - рекао је Коцић.

Према његовим и наводима комшија, Тимотије Коцић је са Н.З. и његовом браћом цијело вече провео у помоћној згради на журки. Не зна се како је малољетник дошао до пиштоља али очевици тврде да је најприје пуцао кроз прозор а потом у Коцића, који је наводно покушао да побјегне.

До трагедије је, према првим информацијама, наводно дошло случајно, али како је у кући малољетника нађен још један пиштољ, а против њега се води још један поступак за насилничко понашање, биће предложен притвор судији за малољетнике.

У лесковачкој полицији кажу да је увиђај завршен и да се на случају ради.


Коментари / 2

Оставите коментар
Name

смирноф

26.10.2014 18:14

Е мој брате оде јос један млади зивот безвезе

ОДГОВОРИТЕ
Name

пд

27.10.2014 08:46

Стварно страшно ови млади људи како губе живот.

ОДГОВОРИТЕ