Дачић: Досадило ми да будем "громобран"

Лидер СПС Ивица Дачић тврди да још није одлучио да ли ће прихватити кандидатуру за лидера странке, јер му је, каже, досадило да некима буде “громобран”.

Србија 27.10.2014 | 07:49
Дачић: Досадило ми да будем "громобран"

"Нисам још одлучио да ли ћу прихватити кандидатуру за председника странке, јер ми је понекад доста да будем у улози громобрана, који привлачи громове и муње и штити све оне који су испод. Понекад немам пуну и искрену подршку оних које штитим, чак и ако нисам крив за оно што се дешава. То узрокује да се често због других налазим на удару разних који ми упућују громове", рекао је Дачић.

Упитан да ли се то односи на Бранка Ружића и да ли је он “соло играч у странци” или његов “трбухозборац”, лидер социјалиста каже да и јесте проблем што многи мисле да му он каже шта треба да говори, “а не знају да то није његов стил нити његов начин рада”.

Зато, додаје, није ни одговарао на провокације које су стизале из СНС.

"Убоди комараца ме не занимају ако Вучић и ја имамо заједнички глобални циљ", поручио је Дачић.

Према његовим речима, односи унутар владајуће коалиције су добри а “сви треба да схвате да је наша коалиција резултат поверења које смо Вучић и ја изградили и нашег међусобног односа”.
 
- То није чак ни страначка коалиција, већ савез нас двојице. Чак нам ни наши људи унутар странака које водимо нису много помагали да градимо и јачамо савез, него су га разграђивали. То је као Скадар на Бојани... - навео је Дачић у интервјуу за Курир.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

семберац

26.10.2014 21:03

Нареди Перици да иде у Савез са Савезом за промене да мало И Република Српска зивне.

ОДГОВОРИТЕ