Откривен споменик хероју Требиња

На платоу испред канцеларије требињске мјесне заједнице Придворци откривена је спомен-биста Душку Пујићу, једном од 273 погинула борца Требињске бригаде.

Република Српска 25.10.2014 | 21:48
Откривен споменик хероју Требиња

Душко Пујић, припадник Трећег батаљона погинуо је 25. октобра 1992. године бранећи свој град, а ради се о храбром јунаку који је тог кобног дана довезао осам рањеника са ратишта, смјестио их у болницу, а потом обишао све куће у насељу Придворци како би обавјестио мјештена да нема потребе за страхом и да Требиње неће пасти.

Душко је иза себе оставио жену и два сина, Николу и Душка, који данас уздигнутог чела чувају успомену на оца и супруга.
 
“Ово је велика част за моју фамилију. Пуно сам захвалан мјесној заједници, граду Требињу за ово што су радили за моју породицу, за мог покојног оца. Велика је част и понос бити син Душка Пујића, поготово велика. Не знам како да вам то објасним. То се не може баш тако лако објаснити”, каже син Никола.

Спомен-бисту Душку Пујући подигли су његови захвални Придворчани, уз учешће Пујићевих сабораца из Трећег батаљона Требињске бригаде, а као спомен на његову храброст, пожртвовање и војничку част, по којима је остао упамћен међу мјештанима и ратним друговима.

„Када је погинуо био сам у болници у Рисну и сазнао сам преко радија. Тај дан из наше јединице рањено је осам сабораца, он их је све одвео у болницу, смјестио, вратио се у Мјесну зајједницу, почев од моје куће па до његове, обратио се женама, нејаким, дјеци да Требиње пасти неће, да се не боје. Поздравио се у кући са својим сином Николом и отишао на положај и нажалост погинуо“, прича Перо Мишељић из Борачке организације Требиње.

„Душко Пујић је био херој. Један борац без страха. Не може се описати. Када је он био на чуки никога није било страх. Сви су имали у њега сигурност“, сјећа се један од сабораца Саво Шкеро.
 
Освештање споменика Душку Пујићу обавио је владика захумско-херцеговачки Григорије, а поред великог броја мјештана Продвораца овом чину присуствовали су и предстваници града Требиња, као и јавних предузећа из центра источне Херцеговине.

(БН ТВ)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

16 гарава

25.10.2014 20:38

Слава му и лака земља..

ОДГОВОРИТЕ
Name

сссс

25.10.2014 22:16

Слава ти И хвала, Јунаце !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фердо

26.10.2014 05:54

Ја сам помислио да су дигли споменик ХЕРОЈУ СРЂАНУ АЛЕКСИЋУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

26.10.2014 06:31

За кога? За Додика?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

26.10.2014 06:38

Слава му и хвала,као и свима онима који дадоше свој живот за слободу Српског рода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

26.10.2014 07:01

Нека му је вјечна слава и лака Српска земља . А ми требамо да је чувамо и цјенимо њихово зртвовање за то .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто смо се ћерали?

26.10.2014 08:19

Ратовали смо једни против других,комшија против комшије, радни колега против радног колеге,школски друг против школског,кум против кума,зет против фамилије пунца и пунице, против фамилије своје супруге и томе слично и томе слично?И од кога смо се у цијелој БиХ "ослобађали"?Од "других народа"?Бошњаци тјерали Србе и Хрвате, Хрвати тјерали Србе и Бошњаке, а Срби тјерали Бошњаке и Хрвате?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАЈО

26.10.2014 08:38

Ста ту ради застава србије. Јел то провокација као и албанска у Београду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко, Република Српска

26.10.2014 09:29

Хвала и слава ти јуначе што си нам подарио слободу и ову нашу једину Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре фердо и пајо

26.10.2014 12:28

Срдјан није херој он је будала сто је дао зивот за таквог као сто си ти,а Пајо да ниси мозда мислио да це бити застава црна са бијелим натписом исламске дрзаве

ОДГОВОРИТЕ