Звездин 'план Б' за рушење Караџића!

Опозиција Томислава Караџића почела је да се организује по окрузима. Смењен први човек колубарског округа, ускоро и захтев за опозив председника ФСБ, Бабића.

Фудбал 24.10.2014 | 23:45
Звездин 'план Б' за рушење Караџића!

Томислав Караџић добио је две пута у 2014. години једногласну подршку актуелног сазива Скупштине Фудбалског савеза Србије. У марту, па у октобру.

Обе седнице врховног органа наше "Куће фудбала" биле су заказане због незадовољства челника Црвене звезде, с тим што црвено-бели овог октобра нису тражили заседање "ове" Скупштине, коју су назвали Толетовом, већ оставку председника и опште изборе на свим нивоима.

У Љутице Богдана због тога се нису ни појавили у Пазови на заседању, свесни да Караџић има готово неподељену подршку актуелног чланства. Дошло је 68 делегата и сви су дигли црвени картон за "НЕ" када је Караџић питао: "Да ли сте за моју оставку?"

На истој Скупштини, предложена је и усвојена измена Статута ФСС и унета тачка према којој се о поверењу председнику не може расправљати чешће од једном годишње.

То је, сазнаје МОНДО, био само пораз Црвене звезде у бици, али не и у рату. Као што су најавили, људи који воде српског шампиона наставили су да раде на започетом послу, али су променили тактику, тачније применили су "План Б".

МОНДО из поузданих извора сазнаје да су почеле промене на најнижем нивоу фудбалске пирамиде, у окрузима. Конкретно, Фудбалски савез Лазаревца одржао је Скупштину на којој је присуствовало 34 од 39 делегата. Према информацијама до којих је дошла наша редакција, једногласно је усвојена оставка досадашњег председника Часлава Лукића.

Са 33 гласа "ЗА" и једним уздржаним, за новог председника изабран је Александар Џајић.

Наш портал сазнаје и да ће лазаревачки и младеновачки округ у блиско време затражити заказивање Скупштине Фудбалског савеза Београда и на њој затражити смену председника, Ратомира Бабића, иначе члана Управног одбора ФК Партизан. Такође, на мети опозиције могао би да се нађе и актуелни генерални секретар ФСБ, проф. др Јован Шурбатовић, за којег Караџићеви опоненти такође сматрају да не заступа адекватно ставове и интересе Црвене звезде.

Фудбалски савез Београда даје тројицу делегата у Скупштини ФСС и то су тренутно председник Бабић, затим Саво Милошевић, запослен у Савезу као директор млађих селекција и Србољуб Здравковић, из обреновачког округа.

МОНДО из пузданих извора сазнаје да ће овакве промене бити инициране и у осталим регионима и да је то процес који ће трајати, који је спор, али, према речима нашег саговорника, "најсигурнији и пре свега демократски".

"Ово је само почетак. У свим деловима Србије постоје фудбалски радници који нису задовољни како Караџић води Савез, али њихов глас до сада није могао да се чује. Људи су се организовали и ове промене ће бити настављене, а када Скупштину буду чинили нови делегати, смена председника ФСС биће више него извесна", рекао је извор МОНДА.

Фудбалски савез Војводине даје осам делегата, ФС Косова и Метохије једног, Источна Србија има десет, а Западна 12. Сви учесници Суперлиге имају једног представника у Скупштини, а делегати се замењују како неки клуб испадне или уђе у елитни ранг.
Прва лига Србије има 13 делегата, а српске лиге 12. Речено нам је да ће предводници Караџићеве опозиције тражити савезнике не само у регионима, већ и у клубовима елитног и нижих рангова.

Иако се ради о самом почетку процеса који би могао да потраје и неколико месеци, можда и годину дана, делује да је ово, до сада, најозбиљнији покушај и Црвене звезде и Караџићевих неистомишљеника да се изазову промене у ФСС. Докле ће опозиција стићи и на какав ће отпор наићи у регионима, показаће недеље и месеци који долазе...

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милојко

25.10.2014 05:10

Гробар Србијанског ногомета, доживотни предсједник ФСС Караџић, давно је требао поднијети оставку и то прије квалифукација за СП у Бразилу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

толе

26.10.2014 13:17

Ако си цовијек толе иди молимте и спаси фудбал

ОДГОВОРИТЕ