Србија кажњена због старих грехова!

Дугогодишњи функционер УЕФА сматра да је одлука о прекинутом мечу између Србије и Албаније донета тако да ниједна страна не оствари предност за "зеленим столом".

Фудбал 24.10.2014 | 15:15
Србија кажњена због старих грехова!

Душан Маравић оценио је и да је додатна казна српској репрезентацији, у виду одузимања три бода, последица инцидената из прошлости.

"УЕФА је донела одлуку која се не тиче само нашег меча против Албаније, већ и претходних утакмица на којима је Србија имала испаде (Ђенова, Крушевац итд), како на клупском, тако и на репрезентативном плану. УЕФА нам је овом казном ставила до знања да не може више да толерише никакве инциденте", изјавио је Маравић Тањугу.

Према његовим речима, у седишту УЕФА сигурно сматрају да је одлука праведна

"Они сматрају да је ово праведна одлука, иако смо ми незадовољни одузимањем три бода. УЕФА том одлуком жели да избалансира ситуацију у групи и постави ствари тако да ниједна страна не буде у подређеном положају".

На питање колико жалбе српског или албанског савеза могу да утичу на промену првобитне одлуке Маравић је рекао да тамо "жалбе тешко пролазе" и да могу само да отежају случај њиховом подносиоцу.

Дисциплинска комисија УЕФА регистровала је прекинуту утакмицу у Београду службеним резултатом 3:0 у корист Србије, али је истовремено казнила "орлове" одузимањем три бода у квалификацијама за првенство Европе.

Србија ће наредне две утакмице као домаћин у квалификацијама играти без присуства публике, а ФСС и албански савез платиће и казну од по 100.000 евра.

Остаје да се види шта ће бити са реванш утакмицом Албанија - Србија, која би требало да се игра 8. октобра 2015. у Елбасану.

Ко ће гарантовати безбедност нашим фудбалерима, да ли ће бити дозвољено присуство публике...

ТАБЕЛА "И" ГРУПЕ ПОСЛЕ КАЗНЕ
1. Данска 4 (из три меча)
2. Албанија 4 (3)
3. Португал 3 (2)
4. Србија 1 (2)
5. Јерменија 1 (2)

НАРЕДНИ МЕЧЕВИ (14. новембра): Португал - Јерменија, Србија - Данска.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

24.10.2014 14:14

Ста им знаци сто су нам дали 3:0 па нам после одузели 3 бода? Бесмислено,све остало је праведно.

ОДГОВОРИТЕ