У Њемачкој "пали" пљачкаши из Бањалуке

Богдан Бокан (35) и Александар Ружевић (23) из Бањалуке, ухапшени су у Њемачкој због сумње да су учествовали у оружаној пљачки златаре у Дуизбургу, из које су пријетећи пиштољима од радника отели већу количину златног накита.

Република Српска 24.10.2014 | 16:08
У Њемачкој "пали" пљачкаши из Бањалуке

Ова информација потврђена је из МУП-а РС, који је 16. октобра ове године званично обавијештен о хапшењу двојице Бањалучана.Приликом хапшења полиција је у њиховом аутомобилу пронашла дио украденог накита, и обојици је одређен притвор.Незванично сазнаје да су у пљачки, која је почињена 16. октобра у 11 часова, учествовала још два непозната разбојника који су се, кроз пјешачку зону, аутомобилом "голф" довезли пред златару у Улици Минц у старом граду Дуизбург.

Наоружани пиштољима утрчали су у златару и под пријетњом да ће пуцати натјерали су два радника да легну на под, а потом су са рафова и из излога покупили сав златан накит.Након тога су сјели у "голф" и побјегли према граду Есену, неколико километара удаљеном од Дуисбурга.

Управо у Есену полиција је уочила сумњиви аутомобил, који су користили Бокан и Ружевић који су ухапшени, а приликом претреса у возилу је пронађен дио украденог накита. За другом двојицом пљачкаша још се трага, а њемачки истражиоци су и од МУП-а РС затражили све оперативне податке о двојици ухапшених Бањалучана.У МУП-у РС наводе да су обојица познати полицији као вишеструки преступници.

За Боканом је расписана и централна потјерница, јер се није одазвао на издржавање петогодишње казне затвора због покушаја убиства Васе Медића у фебруару 2008. године у бањалучком клубу "Олд кафе".

Извор: Независне новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

рики

24.10.2014 14:21

А сад спектакл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕЈО

24.10.2014 20:22

КО ЦЕ НЕГО ОПЕТ СРБИН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

25.10.2014 09:14

Мислили момци бити тате а постадоше маме,

ОДГОВОРИТЕ