НДП: Додик запријетио Кнежеву "увођењем принудне управе"

Поводом најаве Милорада Додика и његових страначких експонената  у Кнежеву у вези са најављеним референдумом за опозив начелника општине Кнежево, Боре Шкељића, НДП изражава своје згражање због примјене двоструких стандарда .

Република Српска 24.10.2014 | 14:34
НДП: Додик запријетио Кнежеву "увођењем принудне управе"

Немамо ништа против да државни органи истраже све евентуалне злоупотребе од стране садашњег начелника Боре Шкељића, али смо запрепашћени чињеницом да режим игнорише силне малверзације и штете по становништво општине Кнежево, урађене у вријеме мандата претходног начелника, Вуковића, који је због тога „зарадио“ неколико кривичних пријава. 

Умјесто да Вуковић буде процесуиран, он је од стране Додиковог режима награђен мјестом директора шумарије у том мјесту. Безвлашће које је, наводно, сад на дјелу у Кнежеву, мотив је Милораду Додику да запријети становништву Кнежева увођењем „принудне управе“, и да на тај начин потпуно елиминише вољу народа који је у демократском поступку изабрао Бору Шкељића за начелника. 

Ако би била примијењена ова сулуда методологија Милорада Додика и његове врхушке – Република Српска под његовом деветогодишњом апсолутистичком влашћу би већ одавно морала бити под „принудном управом“. 

Овакав утицај на институције за провођење закона уз пријетње  и правно насиље невиђено на овим просторима, Милорад Додик, жели да искористи у функцији одређене групације људи блиских режиму, како би били остварени њихови лични интереси, а грађани Кнежева доведени до ивице безнађа. Ако већ лакташки кабадахија има такву моћ и утицај, зашто не утиче на званичне органе да се установи докле се стигло у кривичном процесуирању претходног начелника. 

НДП позива грађане Кнежева да отворе „четвотре очи“ и да не насједну на притиске и пријетње којима су изложени од стране Предсједника Републике и његових тајкуна и да разумом реагују на овакве провокације.  Умјесто да буде предсједник свих грађана Републике Српске, Додик је, као и много пута раније одлучио да , кршећи устав и законе Републике Српске додатно слуђује јавност својим неморалним и авантуристичким понашањем.         

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НДП-а

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

сфинга

24.10.2014 12:40

Још мало тако а онда нова влада без њега и његових метода. Исти такав терор Петар Дјокић трпи свих ових 8 година. Исти такав терор трпимо сви ми. Доста је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

24.10.2014 12:47

Мали Мис из Бакинаца је потпуно изгубио компас!! Понаса се као гуска у магли!! ГОТОВ ЈЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страсно

24.10.2014 13:02

Цовјек се изгубио, напријеко проводи само своју вољу. Ниције није до зоре горела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Шолаји

24.10.2014 14:28

Нема бољег од Боре, СДС Шолаји ПРОТИВ ОПОЗИВА НАЧЕЛНИКА ДР Боре ШКЕЉИЋ

ОДГОВОРИТЕ
Name

поповиц перо

24.10.2014 16:46

Ко је тај Петар Дјокиц? Засто трпи зулум Милорада Додика? Овде је неко будала да ли је тај Дјокиц морао трпити притиске ОСАМ ГОДИНА засто није дао оставку. Није могао напустити Додика јер је многима било добро кријуци се иза Баје а сада би да бјезе. Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угар

24.10.2014 21:46

Ето чиме се бави предсједник републике. Може ли ико замислити рецимо Јосиповића или Николића да у Хрватској или Србији овако нешто раде, интервенишу по сиромашним општинама, жандарају, пријете, застрашују, псују, пљују, разгоне људе на буљуке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

25.10.2014 08:46

Петар Дјокић је правоснажно осудјена особа на затворску казну од три године,коју, кријући се иза Милорада и СП, покушаваизбјећи. Треба ли рећи да док год је у коалицији с њим, чисти гов..а за њим и преузима вруће кестење из ватре, амнестиран је. Додаћу за оне који не знају, кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења а ради прибављања материјалне користи себи и другима у оквиру криминалне групе. Дакле, звучи познато? Милораду управо требају тако искусни кадрови са препоруком.

ОДГОВОРИТЕ