Албанци се жале на одлуку УЕФА

Армандо Дука, председник фудбалског савеза Албаније, најавио жалбу на одлуку УЕФА. Ово решење никоме не одговара и није праведно, сматра Дука.

Фудбал 24.10.2014 | 11:45
Албанци се жале на одлуку УЕФА

Председник фудбалског савеза Албаније Армандо Дука најавио је жалбу на одлуку УЕФА да се утакмица против Србије регистрије службеним резултатом 3:0 у корист домаћина, као и да се српска селекција казни одузимањем три бода у квалификацијама за првенство Европе.

"Разочаран сам, одлука није праведна и нисмо је заслужили, али донекле је очекивана с обзиром на изјаве судије и делегата после меча. Ово решење никоме не одговара и није праведно", рекао је Дука за албански "Ора Спорт".

Дука је најавио жалбу на одлуку УЕФА.

"Нећемо се зауставити на овоме. Уложићемо жалбу и захтевати наша права. Верујем да ће након тига ствари бити промењене. Ово неће утицати на наше односе са УЕФА-ом", додао је Дука.

Утакмица између Србије и Албаније прекинута је 14. октобра пред крај првог полувремена, када се изнад терена стадиона Партизана појавила беспилотна летелица, дрон, са заставом такозване Велике Албаније, након чега су уследили инциденти.

Фадиљ Вокри, председник такозваног Фудбалског савеза Косова, изјавио да је одлука УЕФА скандалозна и додао да је изненађен казнама.

Председник такозваног Фудбалског савеза Косова (ФКК), Фадиљ Вокри, сматра да је одлука Уефе о прекинутом мечу Србије и Албаније "скандалозна".

"Јутрос је председник Албанске фудбалске федерације (АФФ) информисан о одлуци УЕФА. То је скандалозна, политичка одлука. Када су столице бачене на терен, играчи нападнути, Уефа одлучује у корист Србије. Не разумем... То је скандалозна одлука", рекао је Вокри за агенцију "Косовапреш".

Вокри је коментарисао одлуку УЕФА, иако савез, на чијем је он челу, нема никакве везе са дешавањима у Београду.

Дисциплинска комисија УЕФА регистровала је прекинути меч Србија - Албанија победом селекције Србије од 3:0, али јој и одузела три бода. Наредне две утакмице у квалификацијама без публике у Србији. ФСС и Фудбалски савез Албаније плаћају по 100.000 евра.

Извор: РТС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

...

24.10.2014 09:47

Која васа права?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

24.10.2014 09:59

Не знам ста хоце? Добице један бод и тако це и заврсити!! Требају бити пресрецњи.

ОДГОВОРИТЕ