Рој Кин: МЈ је 'Дизниленд'!

"Тамо су све пристојни људи, немојте ме схватити погрешно, али атмосфера је скоро као у кругу мафије", описује Рој Кин како ствари изгледају унутар Манчестер јунајтеда и зашто није, попут многих ветерана, желео посао у клубу.

Фудбал 24.10.2014 | 08:15
Рој Кин: МЈ је 'Дизниленд'!

Манчестер јунајтед није само фудбалски клуб, то је организација, компанија, можда и покрет...

У њему је запослено много људи, међу којима су и бројни бивши играчи. Али, не и Рој Кин.

Бивши капитен Јунајтеда, који је током 12 година на "Олд Трафорду" освојио све што се освојити могло, али и успео да се покачи са неприкосновеним сером Алексом Фергусоном, одапео је још једну стрелу према бившем племену. Са дистанце, из Бирмингема, описао је како функционише Јунајтед и зашто себе није могао да види тамо, по завршетку играчке каријере.
"Ако погледајте Јунајтед данас, много тога засновано је на пропаганди, говори се гомила 'нонсенса', велика група бивших играча ради за клуб, сви су под уговорима... Ту су и бивши играчи из 60-их и 70-их година, који су и даље запослени у Јунајтеду и који све време желе да ти 'попују'", испричао је темпераментни Ирац.

Као пример, навео је пример око Нанијевог искључења у елиминационом мечу Лиге шампиона од пре две сезоне, када је Реал Мадрид победио у реваншу на "Олд Трафорду" и избацио Јунајтед у последњој Фергусоновој сезони на месту менаџера.

Нани је тада неопрезно ушао у Алвара Арбелоу, "мај гери" ударцем ђоном у плексус оборио је Шпанца и зарадио директан црвени картон, што је разбеснело Фергусона.

Јунајтед је у реваншу повео 1:0, али је меч завршен резултатом 1:2, тако да је Реал укупним резултатом 2:3 отишао даље.

"Било ми је доста свега после те ситуације са Нанијем. Моје мишљење је било да је постојала намера код Нанија, видео је да дечко долази и дефинитивно је имао намеру да га обори, тако да је заслужио искључење. Али, сећам се кад сам се срео са Брајаном Робсоном следећег дана... Он је био фантастичан играч, али сад је запослен у Манчестер јунајтеду и посао му је да говори у прилог Манчестер јунајтеда, шта сте друго очекивали да ми каже?", питао је Кин и додао:

"Рекао је: 'Киниииии...' И даље могу јасно да се сетим како то изговара. Сећам се да је причао: 'Кини је једина особа на 'Олд Трафорду' која мисли да је био црвени картон'. Помислио сам, па јебени судија је мислио да је био црвени картон, такође".

Потом је додао...

"Тада сам одлучио да одступим од идеје да будем у Манчестер јунајтеду. Све су то пристојни људи, немојте ме схватити погрешно, али тамо влада атмосфера скоро као у центру мафије. Ако мислиш да је било за искљуечење - реци, ако мислиш да је Дејвид Гил погрешио - реци, ако мислиш да је Фергусон погрешио - реци! Ти људи иду около и само вичу: 'Ово је Манчестер јунајтед, ура!' Све личи на Дизниленд, Ман јунајтед ленд, са јебеним Микијем Маусом који трчи свуда", описао је Кин, који је и на терену био једнако искрен као и ван њега.

Многе је та искреност болела.

Коментари / 0

Оставите коментар