Ана, побједи са 2:0 и идеш у 1/2-финале!

Симона Халеп је прва полуфиналисткиња WТА шампионата. Ана Ивановић биће друга, уколико у петак победи Румунку било којим резултатом, али у два сета.

Тенис 23.10.2014 | 19:05
Ана, побједи са 2:0 и идеш у 1/2-финале!

Симона Халеп је одрадила свој део посла.

Сада је ред на Ану Ивановић.
Румунска тенисерка Симона Халеп пласирала се у полуфинале завршнице WТА турнира у Сингапуру. Халеп се пласирала међу четири најбоље, посто је данас у црвеној групи Канађанка Ежени Бушар освојила гем у мечу против Серене Вилијамс.

На крају, Серена је збрисала Канађанку резултатом 6:1, 6:1, али је и поред тога била осуђена да чека исход меча Румунке и Српкиње.

Чим се Бушар "уписала на семафор", то је аутоматски значило и да ће Румунка коло пре краја у Црвеној групи обезбедити полуфинале. Она у петак игра против наше Ане Ивановић.

Ако би Ана добила меч резултатом 2:0 у сетовима, макар и 7:6, 7:6, њих две би отишле даље.

То наравно неће бити лако, јер...

Двадесеттрогодишња Халеп је у великом стилу до сада играла у Сингапуру, победивши у прва два меца, с тим што је јуче декласирала први рекет света Вилијамсову са 6:0, 6:2, наневши јој најтежи пораз од 1998. године.

И не само то, победа у групи на WТА шампионату у Сингапуру доноси 80.000 долара.

На крају, не и најмање важно, Серена Вилијамс била би елиминисана победом Ане над Симоном од 2:0, што није занемарљив фактор. Иако је Халеп декласирала најтрофејнију активну тенисерку, мало ко би смео да се клади на то да Серена не би била главни фаворит за титулу у случају пласмана у полуфинале.

Коментари / 0

Оставите коментар