Куп БиХ: Борац и Младост (ВО) у 1/4-финалу!

Фудбалери бањалучког Борца и Младости из Велике Обарске пласирали су се у четвртфинале Купа БиХ.

Фудбал 23.10.2014 | 16:35
Куп БиХ: Борац и Младост (ВО) у 1/4-финалу!

У реванш мечевима осмине финала, Борац је у крајишком дербију декласирао Рудар Приједор 5:2, док је Младост минималним резултатом савладала Металеге-БСИ из Јајца.

Иако су “рудари” први стигли до предности, чиме су анулирали предност из првог меча, на крају су доживјели убједљив пораз. Искусни Миленко Девушић у 11. минуту погодио је за 0:1, да би Бањалучани у финишу првог полувремена преко капитена Влада Грујића стигли до изједначења.

Само десет минута у наставку било је потребно “црвено-плавим” да дођу до потпуног преокрета. За 2:1 погодио је Петар Илић. Филип Костић (64) и Федор Предраговић (66) експресно су довели Бањалучане до убједљиве предности 4:1. Саша Стијепић у 76. минуту смањио је на 4:2, да би коначних 5:2 поставио Синиша Дујаковић.

Младост је тешком муком сломила отпор неугодног федералног прволигаша из Јајца. За други узастопни пролаз у четвртфинале Купа БиХ побринуо се искусни нападач Драган Ристић голом у 76. минуту.

Тако су се Борац и Младост придружили браниоцу трофеја Сарајеву, које је јуче изборило пласман у четвртфинале. Данас су то учинили још Широки Бријег, Звијезда Градачац, Зрињски, Олимпик и Вележ.

ОСМИНА ФИНАЛА КУПА БИХ – РЕВАНШ МЕЧЕВИ:
БАЊАЛУКА: Борац – Рудар Приједор 5:2 (1:0),
ВЕЛИКА ОБАРСКА: Младост – Металеге-БСИ 1:0 (0:0),
ГРАДАЧАЦ: Звијезда Градачац – Младост Добој-Какањ 2:0 (1:0),
ЗЕНИЦА: Челик – Олимпик 1:0 (0:4),
ВИТЕЗ: Витез – Вележ 3:3 (0:2),
САРЈЕВО: Жељезничар – Широки Бријег 1:1 (0:2),
МОСТАР: Зрињски – Слога 4:1 (3:2),

Одиграно у уторак:
ТРАВНИК: Травник – Сарајево 2:3 (0:4).

Коментари / 0

Оставите коментар