Рамадани лобира за Србију!

Контроверзни менаџер албанског порекла искористио је своје контакте у Ниону како би лобирао у корист Србије, али и своју личну корист.

Фудбал 23.10.2014 | 17:05
Рамадани лобира за Србију!

Контроверзни фудбалски менаџер, Фали Рамадани, наводно је преко својих контаката у УЕФА лобирао за - Србију!

Агент великог броја талентованих, али сада већ и признатих српских фудбалера, пише "Информер", искористио је познанства која има у Ниону, како би сачувао "орлове" у квалификацијама за ЕУРО 2016.

"Менаџер Фали Рамадани искористио је своја познанства у УЕФА како би заштитио интересе Србије и послао поруку да би била огромна штета да обе селекције буду елиминисане из квалификација за Европско првенство", наводи извор Информера.

Ипак, треба бити реалан и рећи да овде Рамадани не штити само српске и албанске интересе, већ и своје. Албанац са немачким пасошем води агенцију "ЛИАН Спортс" заједно са бившим голманом Партизана, Николом Дамјанцем и још неколико менаџера са простора Балкана.

"Рамадани је лобирањем за Србију штитио своје пословне интересе, али и пословне партнере у Србији. Неколико репрезентативаца Србије припада његовој менаџерској агенцији, па му је стога стало да наступају за национални тим", наводи исти извор.

Тренутно, од играча агенције "ЛИАН Спортс", у репрезентацији Србије играју Матија Настасић, Лазар Марковић, Владимир Стојковић и Никола Максимовић. То је знатно мање него у периоду када је селектор "орлова" био Синиша Михајловић. Конкретно, када је током квалификација за Мундијал 2014. у Бразилу, Србија била поражена у Скопљу од Македоније, Рамадани је имао деветорицу играча у репрезентацији наше земље.

Само на Марковићу и Настасићу, Рамадани је претходних година зарадио милионе. Настасић је, без одигране утакмице за први тим Партизана, отишао у Фиорентину за 2,5 милиона евра, а онда веома брзо у Манчестер сити за 15,2 милиона.

Марковић је после једне сезоне у Хумској био откупљен од стране агенције Рамаданијевог сарадника, Пинија Захавија, потом је као играч "треће стране" продат Бенфики за 10 милиона евра, а онда већ наредне сезоне продат Ливерпулу за 25.

Коментари / 0

Оставите коментар