Џенкинс: Дуже сам Србин, него Американац!

Бек Црвене звезде Чарлс Џенкинс одушевљено је говорио за сајт Евролиге о навијачима црвено-белих.

Кошарка 21.10.2014 | 14:30
Џенкинс: Дуже сам Србин, него Американац!

“Покушавам да останем прибран колико год је то могуће. Навијачи могу да ураде две ствари – некада због узбуђења покушате да урадите превише и постајете играч који нисте, али могу и да одреде темпо утакмице. Дивно је искуство играти пред тиим навијачима, то је добро за сваког играча“.

Утакмица која је за Џенкинса обележила прошлу сезону била је она са Будивељником – у реваншу четвртфинала Еврокупа дао је 21 поен у последњих десет минута и био је најзаслужнији за пролаз црвено-белих у полуфинале.

“Тај меч је тешко објаснити, много пута сам разговарао са породицом о томе – ’одиграо’ сам у главу много утакмица, али о тако нечему заиста нисам ни сањао. Атмосфера после тог меча била је луда – људи су ми свугде прилазили, честитали... Ако играте за Црвену звезду, препознају вас где год да одете, али тада је било посебно лудо јер су ми прилазили и људи за које нисам ни мислио да гледају утакмице“.

Осим на терену, Џенкинс се лепо прилагодио и животу у Србији – помало је научио и српски језик, на којем понекад пише на Твитеру.

“Нисам желео да дођем овде и да само седим у соби, а да не прихватим културу, навијаче... Овде сам десет месеци годишње, за то време сам практично Србин, тако да сам желео да уложим енергију да се уклопим, да пробам храну, прихватим културу, да покушам да научим језик“.

Џенкинс каже да му је најтежи задатак да ближњима у Њујорку опише атмосферу коју стварају навијачи у Београду.

“Увек им кажем исту ствар, а то је: ’Шта год да вам кажем, нећете знати како је у Београду док не дођете овде’. Покушавам да утичем на што више пријатеља, али и на породицу, да дођу овде, нарочито на Евролигу, како би се уверили у све ово јер обично се помисли: ’Ма он претерује мало’. Мораш да будеш овде и да осетиш енергију навијача како би разумео – изгледа узбудљиво и када гледаш преко компјутера, али када си ту и када осетиш како се дворана тресе...“.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Партизан

21.10.2014 19:15

Ја сам навијач Партизана али ми никад не смета кад победи Звезда.Тренирао сам кошарку уживам у кошарки за мене најлепши спорт волео би доживети атмосферу на Звездиној утакмици у еуролиги.Партизан је ову сезону само сенка из прошле нажалост.

ОДГОВОРИТЕ