Џеко за ФИФА о СП, о ЕП, о свему...

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине није на најбољи начин отворила квалификације за одлазак на Европско првенство у Француску 2016. године.

Фудбал 21.10.2014 | 13:15
Џеко за ФИФА о СП, о ЕП, о свему...

Након три одиграна кола изабраници Сафета Сушића имају само два освојена бода. Един Џеко који је од овог квалификационог циклуса капитен репрезентације истиче у разговору за ФИФА-у како данас свака репрезентација представља озбиљан изазов.

"Не знамо шта се догодило. Сви су очекивали да побиједимо против Кипра, иако смо знали да неће бити лако. Данас сви играју фудбал и никога не смијете потцијенити. Играли смо добро у првом полувремену, постигли рани гол, али потом нисмо успјели пронаћи пут до мреже. Нисмо добро играли у другом полувремену, а Кипар је то знао искористити," каже Џеко и додаје:

"Белгија је први фаворит наше групе. Остале репрезентације су такође добре. Белгија је фаворит, а сви ми остали играмо за другу позицију. Вјерујемо у себе, имамо добру екипу. Наравно да неће бити лако, посебно након пораза у првој утакмици, али остало је још довољно утакмица да изборимо пласман," каже Џеко.

Џеко истиче како репрезентацију БиХ након успјеха у прошлим квалификацијама много више поштују, али да нисмо на нивоу најбољих репрезентација у Европи.

"Сигурно је да нисмо на нивоу Њемачке и Италије. Међутим имамо много квалитета у нашој екипи и много добрих играча. Други нас поштују више, посебно након пласмана у Бразил. Морамо 'ухватити' ту форму из прошлих квалификација," сматра Џеко.

"Велика је част бити капитен. Увијек сам сањао да играм за репрезентацију, а сада сам и капитен. Поносан сам," каже Џеко и додаје:

"Било је заиста сјајно играти у Бразилу против најбољих на свијету. Сваки од нас је сањао да игра на Свјетском првенству. Можемо бити поносни, чак и након испадања у групној фази. Мислим да смо могли боље, јер знам да можемо боље. Драго ми је што смо остварили историјски успјех за нашу земљу. Био је то први наступ на Свјетском првенству за нашу младу нацију и то нам даје самопоуздање," каже Џеко.

Џеко истиче како је на Свјетском првенству навијао за репрезентацију Њемачке.

"Играо сам дуго у Њемачкој, познајем доста играча и навијао сам за њих до краја. Волим ту земљу и њене људе. Заслужили су да буду прваци свијета. У нашој репрезентацији 14 од 22 играча говори њемачки језик. Мислим да немамо њихов менталитет, али свакако би било добро да имамо," каже Џеко.

Џеко вјерује како Кристијано Роналдо и Лионел Меси немају конкуренције, а за њега је након њих двојице најбољи Златан Ибрахимовић.

"Начин на који он игра и постиже голове је фантастичан. Наравно да има и других сјајних нападача, али за мене, најбољи је Ибрахимовић. Меси и Роналдо су без сумње два најбоља играча на свијету. Међутим не можете их поредити, јер су заиста различити. Никада не говорим ко је бољи, њих двојица су испред свих других," каже Џеко.

Коментари / 0

Оставите коментар