Терза каже: Звезда је Барселона!

"Ми имамо небрушене драгуље, омладинску школу која од малих ногу оспособљава играче са победничким карактером. Треба само стрпљења јер тврдим да ћемо ускоро играти значајну улогу у Европи", каже вршилац дужности генсека црвено-белих.

Фудбал 21.10.2014 | 13:00
Терза каже: Звезда је Барселона!

Црвена звезда изгубила је од Партизана (1:0) у 147. вечитом дербију и сада за главним конкурентом и лидером заостаје четири бода на табели, с тим што клуб из Хумске има и утакмицу мање.

Звездан Терзић тврди да никада није лако ни пријатно када се изгуби дерби, такви порази нарочито боле, али упркос свему није смркнут. Напротив.

"Радује и храбри изузетно одиграно прво полувреме, надасве модерно, а никада са млађим тимом у вечитом дербију. Били су сјајни, показали су класу. Али како понекад бива - уместо јунаци постали су трагичари, али верујте на реч, ради се о бисерима српског и европског фудбала. Имамо небрушене драгуље - Рајковића, Јовановића, Јовића, Грујића, Аврамовског, Ристића...", истакао је за "Спортски журнал" вршилац дужности генералног секретара Црвене звезде Звездан Терзић.

И док Звезда броји године својим провтимцима Партизан обара рекорде у везаним победама. Терзић не брине много због тога.

"Не оптерећујемо се рекордима, старосном доби првотимаца. Моја мисија није да доведемо десеторицу ислужених фудбалских легионара, да у овој нашој лиги будемо шампиони, а у Европи лимитирани. Идеја је да играмо значајну улогу у групној фази европских такмичења. А тако нешто не бисмо могли са играчима од 30 и кусур година. Ово је једини исправни пут, само тражим мало времена и стрпљења".

Искусни интернационалци су управо добили Звезду у вечитом дербију, а такви играју и Лигу Европе. Ипак, Терзић не одустаје од тога да црвено-бели треба да се ослоне искључиво на сопствене ресурсе - своју омладинску школу.

"Поштујем политику Партизана, али дозволите да тако не видим Звезду. Овај клуб мора да буде ослоњен на омладинску школу, попут Барселоне. Да од малих ногу оспособљава играче са победничким карактером, навикнуте на жесток притисак. Али и не мање битно - да воле Црвену звезду! Наравно да не можемо само да форсирамо младе играче, наравно да правимо баланс са искуснијима, наравно да увек морамо да се боримо за трофеје. И само још нешто - млади играчи не служе као покриће. Мене то не интересује, већ да за две, три године играмо значајну улогу у Лиги шампиона. Тврдим да то можемо".

Терзић каже да подржава тренера Ненада Лалатовића, који има веома тежак задатак. Шеф струке Звезде сваке недеље понавља да има млад тим, што звучи као да му је та младост наметнута, али челни човек клуб из Љутице Богдана то демантује.

"Лалатовић је млад и модеран тренер, најталентованији у Србији и чини се профилисан да води Звезду. Не скрива се, доследан је својој фудбалског филозофији, али и зна да предводи велики клуб и да јавност од њега тражи искључиво победе. Њему као Звездином детету и капитену то нико не би требало да каже да у томе тражи алиби за евентулано лоше резултате".

Терзић је свестан да је Партизан већ сада створио лепу бодовну залиху, али тврди да Звезда то може да стигне.

"Првенство је дуго, лига изједначена. Ако добро рачунам 63 бода су у оптицају. Не заборавимо - Звезда је и раније стизала минус од седам бодова. Јел' тако?"

Терзић није задовољан репрезентацијом Србије коју је преузео Дик Адвокат. Каже да очекује бољу игру и резултате.

"Мислим да би репрезентација са шесторицом играча у Премијер лиги, Ђорђевићем и Бастом у Серији А, Тошићем у ЦСКА... морала боље, толико да се прошета квалификацијама", рекао је Терзић. Не крије да није оптимиста када је у питању пласман Србије на ЕУРО 2016. "Ха, ха... Нисмо отишли ни на претходна два велика такмичења, што бисмо и у Француску?! Сведоци смо да овде можете и некажњено да прођете за све промашаје, све глупости..."

Прошао је 15. октобар и џентлменских месец дана Томиславу Караџићу да поднесе оставку на место председника ФСС и да распише ванредне изборе, али Звезда као да ћути.

"Потези које вучемо нису за јавност. Али не одустајемо. Други у клубу се баве Томиславом Караџићем. Није мој приоритет, у овом моменту", рекао је Терзић, иако се чинило да је управо он био најжешћи "ловац" на Караџића, а сада као да посустаје. "Само тако изгледа. Хронолошки посматрано, Звезда га је најчешће критиковала у време кад сам био у најприснијим односима са Караџићем. Тако да нема везе са мном".

Коментари / 0

Оставите коментар