УЕФА казнила Базел, Галату, Фејенорд и Стандард

Галатасарај је кажњен са 50.000 евра због инцидентног понашања његових навијача на утакмици Лиге шампиона против Арсенала, саопштила је Европска фудбалска унија (УЕФА).

Фудбал 21.10.2014 | 09:00
УЕФА казнила Базел, Галату, Фејенорд и Стандард

Турски клуб ће такође морати у року од 30 дана да надокнади штету Арсеналу након што су његове присталице направиле ватромет и изазвале нереде на стадиону "Емирати" 1. октобра.

Против домаћег клуба из Лондона, који је победио са 4:1, нису предузете никакве мере иако је био суочен са казном због слабије организације утакмице.

Швајцарски првак Базел кажњен је са 40.000 евра након што су његови навијачи бацали на терен разне предмете током утакмице са Ливерпулом у оквиру Б групе Лиге шампиона, док је холандски Фејенорд "олакшан" за 15.000 евра због блокаде степеништа на трибинама на мечу Лиге Европе против Стандарда из Лијежа.

Белгијски клуб кажњен је са 17.000 евра због тога што су његови навијачи направили бакљаду и изазвали прекид те утакмице.

УЕФА је казнила Фудбалски савез Велса са 5.000 евра након што су навијачи репрезентације улетели на терен у победи над Андором (2:1) 9. октобра, док је домаћину "одрезано" 10.000 евра због слабе организације меча, као и "недоличног понашања играча", који су добили пет или више жутих картона.

Коментари / 0

Оставите коментар