Помоћ Семберији стиже из Мостара

Српско грађанско вијеће Покрет за равноправност из Мостара и мостарски огранак Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" организовали су конвој хуманитарне помоћи за бијељинско насеље Велино село, које је тешко пострадало у мајским поплавама.

Босна и Херцеговина 20.10.2014 | 22:41
Помоћ Семберији стиже из Мостара

"Мјесецима су ти људи већ заборављени. Добијају по једну 'кап воде у мору'. Зима долази, криза је велика. Ми смо одлучили, уз помоћ организације 'Мисија без граница' да помогнемо тим људима", изјавио је члан Управног одбора СПКД "Просвјета" Мостар Горан Косанић.

Косанић је рекао да је наведено насеље са око 300 становника у мајским поплавама било потпуно под водом, при чему је најмањи ниво воде износио око 1,80 м.

"Све су куће уништене. Уништен је сточни фонд око 80 одсто", казао је Косанић, додајући да је кренула поправка нешто мало кућа, али да људи добијају минимална средства у облику помоћи и да сами не могу ништа урадити.

У конвоју којег шаљу мостарске организације је пет тона робе, која се састоји од хигијенских потрепштина, намјештаја, средстава за поправку, кречење, те хране. Конвој би до Велиног села требао доћи у уторак послијеподне.

"С обзиром на то да смо се потрудили да нађемо већу количину робе и најпотребнијих основних артикала, одлучили смо да то пошаљемо и одвеземо у подручја која су најпотребнија", изјавио је за Радио Слободна Европа члан Управног одбора СГВ-а Мостар Дејан Косанић.


Извор: РСЕ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ПД

20.10.2014 21:36

Колико су дали за предизборну кампању рекламни материјал јело и пиће испод сатри боље да су помогли овим људима којима је поплава све уништила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ера

20.10.2014 22:16

Аферим! Хвала Мостарцима, хвала Херцеговини. Има људи свугдје, само им се не даје прилика да се покажу. Живјели!

ОДГОВОРИТЕ
Name

само ја

20.10.2014 22:46

Ја сам мислио, Руси веца браца него Босњаци и Хрвати ?

ОДГОВОРИТЕ