Страшан меч и тријумф Серене против Ане!

Завршни турнир за осам најбољих тенисерки света у 2014. години почео је у Сингапуру мечом у коме је Ана Ивановић изгубила од водеће на ранг листи, Серене Вилијамс, са 6:4, 6:4.

Тенис 20.10.2014 | 15:15
Страшан меч и тријумф Серене против Ане!

Против неприкосновене Американке српска тенисерка уопште није била у подређеном положају, чак је имала и више шанси за кључне поене, попут оних у брејк-ситуацијама, но Серена је ипак била та која је своје прилике боље користила.

Најпре је повела са 4:1 и била на путу да врло брзо оконча прву деоницу, да би се тада Ана "пробудила" и заиграла фантастично. Баш као што је наша тенисерка већ на старту меча имала две брејк лопте, почела је поново да до њих долази, прву је искористила за прилазак на 4:3, а недуго затим следећу је имала за вођство од 5:4.

Била би то вероватно кључна ситуација у првом сету у корист Ивановићеве, јер би тако крунисала преокрет, но ипак није успела да освоји и четврти гем у низу. Казна за ту прокоцкану шансу је стигла неколико минута касније: Вилијамсова је била та која је повела са 5:4, а онда је напала Анин сервис и после 0:40 искористила другу сет лопту.

Друга деоница је такође отпочела врло агресивном и врло прецизном игром Ане Ивановић, што јој је донело брејк, али ни ту се на одговор није дуго чекало. Серена је одмах узвратила истом мером, а од 1:1 играло се на танкој линији која дели савршеност од врлог добрих наступа. Бриљирале су и једна и друга како у борби на мрежи, тако и приликом одабира или прецизности удараца са основне линије, било је ту бравура због које су прослављале добијен поен као да су освојиле титулу, па се тако стигло до завршнице другог сета.

А у њој је опет америчка тенисерка била та која је боље играла када је најбитније: водила је 5:4 када је Ана дошла на ред да сервира, а онда је код 0:30 скоро остала у шпаги колико ју је Ивановићева надмудрила једним форхендом, но следећа два поена окончана су грешкама српске играчице, која је тако изгубила после 78 минута сјајне борбе.

Била је то осма победа Серене Вилијамс над Аном Ивановић, која је само једном у каријери успела да савлада ову супарницу.

У њихових, "црвеној" групи у Сингапуру још су и Симона Халеп и Ежени Бушар, док су у другој, "белој", Шарапова, Квитова, Вознијацки и Радванска.

Статистика
Ана Ивановић је имала бољи први сервис (62% успешности) од Серене Вилијамс (50%), али је то била и једина статистичка категорија у којој је надмашила Американку: најбоља играчица света је далеко боља била у ас-сервисима (12:0), мање је имала двоструких грешака (4:7) и неизнуђених грешака (14:23), више директних поена (25:19), као и бољу реализацију брејк шанси (4/7 наспрам 2/5) и поена на мрежи (5/8 наспрам 4/10).

Коментари / 0

Оставите коментар