Долазе хладни дани, на планинама снијег

Период лијепог и неуобичајено топлог времена за ово доба године у БиХ је иза нас, јер се наредних дана могу очекивати пад температуре и облачно вријеме с кишом, у вишим предјелима и са снијегом.

Босна и Херцеговина 20.10.2014 | 06:46
Долазе хладни дани, на планинама снијег

Показују то прогнозе метеоролога, према којима ћемо наредних дана ипак морати носити топлију одјећу, обућу и кишобране, јер ће нас на то натјерати нове, за октобар ипак уобичајене временске прилике.

Наиме, метеоролози кажу да нас наредних дана очекује киша на сјеверним и сјеверозападним подручјима, а на вишим предјелим пролазно је могућ и снијег.

"У ноћи између уторка и сриједе биће обилније падавине у сјеверозападним крајевима, а уз то долази и захлађење. У вишим крајевима температура ће пасти испод нуле, па је могућ и снијег", каже Игор Ковачић, дежурни хидрометеоролог у Републичком хидрометеоролошком заводу РС.

Како каже, у вишим предјелима у четвртак се очекује облачно, прохладно и вјетровито с мјестимичном кишом, на крајњем истоку могуће провејавање снијега и температуре неће прелазити десет степени Целзијусових.

"До краја недјеље ће се задржати хладна јутра, а температуре током дана у складу с овим годишњим добом биће између 13 и 18 степени. Највише мраза се очекује у четвртак и петак ујутро, када ће на планинама превладавати минус четири", каже Ковачић, додајући да ће у нижим предјелима бити топлије с уобичајеним температурама за овај период.

Према дугорочнијим прогнозама, метеоролози за новембар најављују падавине, с тим што између петог и десетог у овом мјесецу можемо очекивати снијег.

И из "Аццуwеатхера", америчке компаније за праћење времена у цијелом свијету, прогнозирали су да ће новембар у БиХ бити промјењив, с најнижом температуром до минус пет, а дневна ће достићи до 11 степени.

Више од половине мјесеца у знаку је могуће кише и пљускова, док ћемо у овом мјесецу, према њиховим прогнозама, имати свега пет сунчаних дана.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

црни

20.10.2014 14:14

од тога свега набројаног нешто ће бити

ОДГОВОРИТЕ