Албанских 12 чињеница са утакмице

Премијер Албаније Еди Рама наставио је да брани интересе своје земље после инцидената на стадиону Партизана у уторак.

Фудбал 18.10.2014 | 13:25
Албанских 12 чињеница са утакмице

Иако је сада већ очигледно да је албанска делегација организовала упад дрона са заставом ’Велике Албаније’ на стадион, Рама не жели да одустане од напада на организаторе утакмице.

Он је на свом ’Фејсбук’ профилу објавио фотографију на којој је набројано 12 чињеница са меча Србија – Албанија.

1. У уторак у три сата поподне, 45 држављана Албаније, новинара, предузетника, јавних личности и људи позваних од Фудбалског савеза Албаније, држани су више сати на београдском аеродрому без икаквог објашњења.

2. Албанија у Београд није послала навијаче како би избегла инциденте.

3. Амбасадору Албаније у Београду, који је на аеродром отишао како би решио ситуацију, није дозвољено да контактира грађане Албаније.

4. Министар спољних послова није могао да разговара са његовим колегом Ивицом Дачићем и реши ситуацију како је захтевао, због недостатка воље са српске стране.

5. У 8.45, на почетку меча Србија – Албанија, српски навијачи су звиждали током комплетног интонирања албанске химне.

6. На целом стадиону виђена је ерупција претећих узвика који нису прекинути докле год је меч текао. Чуло се „Убиј Албанце, убиј Албанце, хрватску браћу!“.

7. Предмети су убацивани на терен током меча, који је прекинут када су навијачи почели да убацују бакље.

8. Током прекида меча, банер са албанским симболима виђен је како лети изнад стадиона, где су већ хиљаде застава и српских симбола били изложени.

9. Не постоји ниједна чињеница, нити један доказ да су Албанци присутни на стадиону укључени у догађај са заставом. Свака спекулација с тим у вези је пропаганда.

10. У том тренутку десетине навијача и хулигана упали су на терен и почели да шутирају и столицама ударају играче Албаније.

11. Редари на стадиону, који би требало да гарантују безбедност, узели су учешће у физичком насиљу над играчима албанског тима. Играчи Албаније физички су злостављани чак и у свлачионици, где су физички претресани и испитивани од специјалних полицијских снага.

12. Тек три часа пошто је остао затворен унутар стадиона, албански тим са грађанима Албаније добио је дозволу да оде на београдски аеродром, где је поново задржан сат времена због стриктних контрола.

Коментари / 0

Оставите коментар