С ким ће Звезда на Партизан?

Назире се стартна постава Црвене звезде за 147. "вечити" дерби, а у њој би могла да се нађу двојица тинејџера.

Фудбал 18.10.2014 | 11:25
С ким ће Звезда на Партизан?

Тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић могао би да повуче екстремно храбар потез и почне дерби на стадиону Партизана (субота, 19.00) са голобрадим Михаилом Ристићем и Луком Јовићем!
Била би то одлука делимично изнуђена повредама стандардних Марка Петковића (покидао предњи укрштени лигамент, играјући за У-21 репрезентацију) и Ђорђа Ракића, кога су ових дана на тренинзима лимитирали колено и раме.

Како МОНДО сазнаје, Ракић ће на стадиону у Хумској седети на клупи за резерве, а уместо њега би у шпицу могао да се нађе 16-годишњи Лука Јовић, упркос чињеници да је до сада само једном био "стартер" и то у куп утакмици против Борца прошлог месеца.

Звездин велики пројекат за будућност, Јовић је у осам кола Суперлиге 2014/15 забележио шест наступа - све као измена.

Ако се Лалатовић ипак одлучи за нешто искуснијег центарфора, то ће бити Ђорђе Деспотовић, који је повређеног Ракића мењао против Борца и Вождовца, пред одлазак на двонедељну паузу због обавеза "орлова" у квалификацијама за ЕУРО 2016.

Ни Јовић ни Деспотовић ове сезоне у првенству се још нису уписали у стрелце, док је Ракић на седам утакмица (два пута морао да изађе у првом полувремену) дао четири гола.

На позицији десног бека, коју је до сада покривао Петковић, требало би да заигра Нејц Печник, универзални репрезентативац Словеније, по вокацији офанзивни везиста, али већ много пута опробан и у последњој линији тима.

Милош Босанчић онда би се из средине терена померио у трио иза истуреног нападача, а у тандему са Александром Ковачевићем заиграо би ускоро 19-годишњи Михаило Ристић.

И за Ристића би то било "ватрено крштење" у дерби окршајима, али не и у првих 11, с обзиром на то да је у дебитантској сезони већ једном играо од почетка. Било је то у четвртом колу Суперлиге, против Спартака на "Маракани" (1:0).

Коментари / 0

Оставите коментар