Легенде бране Касиљаса

"Он је један од најбољих голмана у историји и жао ми је што пролази кроз овако тешке тренутке јер су људи дужни да га поштују због свега онога што је постигао. Немају појма колико је тешко бранити за Шпанију и Реал Мадрид", рекао је Абалдо Фиљол.

Фудбал 17.10.2014 | 13:45
Легенде бране Касиљаса

Последња у низу великих грешака Икера Касиљаса на квалификационом мечу против Словачке у Жилини покренула је праву лавину коментара на рачун легендарног чувара мреже Реала из Мадрида и шпанске репрезентације.

Отворена је полемика на тему да ли је дошао прави тренутак да на гол Црвене фурије стане суперталентовани Давид де Хеа, који је у потпуности спреман да преузме најважнију улогу у својој каријери.

У међувремену на страну Икера Касиљаса стали су легендарни чувари мреже, Дино Зоф, Убалдо Фиљол и Сеп Мајер.

Легендарни Италијан сматра да су овакве грешке потпуно нормална појава.
"Овакве ствар се дешавају голманима, он ће се издићи изнад овога. Он је голманска легенда, али је сада постао роб фудбала", рекао је Зоф.

Чувени Аргентинац Убалдо Фиљол каже да само они који су били голмани знају како је Касиљасу.
"Они не знају како је тешко оно што он ради. Имам велико поштовање према Касиљасу, он је један од најбољих голмана у историји и жао ми је што пролази кроз овако тешке тренутке јер су људи дужни да га поштују због свега онога што је постигао. Немају појма колико је тешко бранити за Шпанију и Реал Мадрид", рекао је бивши чувар мреже Ривер Плате, Фламенга и Атлетико Мадрида.

Чувени голман Бајерна Сеп Мајер се придружио својим колегама у оцени тренутног тренутка у којем се налази Касиљас.
"Не постоји голман који није напоравио грешку у својој каријери, то је више него јасно", рекао је Мајер.

Легенда Барселоне Салвадор Садурни ипак има сасвим другачије мишљење од својих колега.
"Икер не изгледа добро већ дуго времена. Истина је да он радо изузетно велике ствари, али и да прави велике грешке. Ипак, онај који није направио грешку, тај није голман", рекао је Садурни.

Коментари / 0

Оставите коментар