Прица која је инспирисала милионе људи

Зек Зајлер из Мичигена има 20 година, а малигна болест дијагностикована му је када је имао 15 година.

Свијет 16.10.2014 | 21:25
Прица која је инспирисала милионе људи

Због болести и терапија драстично је изгубио на тежини, па је почео да вежба. Али под појмом "вежбање" у његовом случају се подразумева напорни режим тренирања и исхране који га је претворио у оно што је данас.

А то је, пре свега, инспирација милионима људи широм света.

Зеков случај је снажно одјекнуо у јавности, његова прича је мотивисала хиљаде а можда и стотине хиљада људи, а ако је судити по броју пратилаца на друштвеним мрежама, онда су, чини се, заиста у питању и милиони.

Само на Јутјубу његове видео објаве досежу и до бројке од 11 милиона прегледа, док на Фејсбуку има више од 68.000 обожаватеља.

Поређење Зекових фотографија снимљених за време терапија и ових каснијих, када се његово тело преобликовало уз помоћ вежбања, показују невероватну трансформацију која доказује да је снага духа заиста задивљујућа.

"Почео сам с дизањем тегова након хемотерапије јер сам знао да ће ми то помоћи да ојачам тело, добијем на тежини и изгледам мање болесно. А био је то и одличан начин да се каналишу сав бес и љутња које сам осећао након дијагнозе. Временом сам постао зависник од тренирања, то ми је постала страст", објашњава Зек а преноси Дејли мејл.

Уз Зека је све време његова породица, као и његова 21-годишња девојка Тара.

"Заједно смо пет година и она је уз мене шта год да се догоди. Као и породица и пријатељи чија ми подршка много значи. Као и подршка људи на друштвеним мрежама. Не планирам да станем, желим да наставим да инспиришем што је могуће више људи да буду упорни и да не одустају од својих циљева", каже Зек.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Воздра

16.10.2014 20:13

свака част и ја сам презивио леукемију и исто вјежбам идем у теретану али не изгледам тако, хвала Богу кад има лијека за све

ОДГОВОРИТЕ
Name

300

16.10.2014 20:50

Свака част за вољу и упорност али по изгледу је јасно да је употреба суплементације и хемије дала велики резултат за овакав изглед. У сваком случају свака похвала за оваквом вољом за животом

ОДГОВОРИТЕ
Name

беба

23.11.2015 19:50

Браво само напријед нема предаје,то је воља за животом,уз тебе сам

ОДГОВОРИТЕ