Албанци траже независну истрагу!

После индиректног признања у организацију улетања дрона на стадион Партизана, Фудбалски савез Албаније отишао је корак даље затраживши независну истрагу.

Фудбал 16.10.2014 | 22:55
Албанци траже независну истрагу!

ФС Албаније је у четвртак затражио "потпуну и независну" истрагу инцидената који су довели до прекида утакмице у Београду против Србије, у квалификацијама за Европско првенство.

"Фудбалски савез Албаније захтева потпуну и независну истрагу инцидената који су се одиграли пре, током и после фудбалске утакмице Албанија - Србија", рекао је председник Савеза Армандо Дука.

Утакмица је прекинута у 41. минуту при резултату 0:0, а ФС Албаније је током дана индиректно признао умешаност у организацију инцидента.

Фудбалски савез Албаније је навео да је аутобус њеног тима засут каменицама док је био на путу ка стадиону. Комад бетона, упаљачи и други предмети бачени су на делегацију и играче на терену.

Инцидент који је довео до прекида меча репрезентација две земље, чији су односи хронично лоши последњих неколико деценија, било је то што је стадион надлетела летелица с даљинским управљањем с које је висила застава "Велике Албаније" - националистички пројекат да се албанске заједнице на Балкану окупе у истој држави.

Када је инцидент ескалирао у масовне немире, албанске играче су тукли шакама, али и ланцима, навео је Фудбалски савез Албаније. Навијачи су узвикивали "Смрт Албанцима!", "Убиј Албанце!", тврди тај савез.

"Они који су одговорни за инцидент морају бити кажњени. Имамо доказе и можемо их ставити на располагање свим спортским институцијама, али и правосуђу", рекао је Дука.

Европска фудбалска унија (УЕФА) покренула је дисциплински поступак против савеза двеју земаља, а Дисциплинска комисија те организације ће случај размотрити 23. октобра.

Србија је оптужена у више тачака због лоше организације меча, Албанија мора да одговори посебно на појављивање илегалне заставе, али и тога што играчи те репрезентације нису желели да наставе утакмицу.

Србија која одбацује сваку одговорност, захтева да се региструје њена победа службеним резултатом 3:0.

Коментари / 0

Оставите коментар