Сале отркио тајну сребра са СП-а!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић изјавио данас да је успех на Светском првенству у Шпанији последица добре атмосфере у националном тиму.

Кошарка 16.10.2014 | 18:40
Сале отркио тајну сребра са СП-а!

Српски кошаркаши освојили су сребрну медаљу, пошто су у финалу изгубили од селекције САД резултатом 129:92.

 "Најважнија је била екипа, јединство, емоција коју смо успели узајамно да пружимо једни другима. Ми који смо поставили постулате правила игре и водили играче кроз цели тај процес, неких два и по месеца, успели смо да упознамо играче, да их отворимо и да се отворимо ка њима", рекао је Ђорђевић гостујући на телевизији БХТ1.

Он је истакао да му је стало до фер-плеја како на терену тако и животу.

"Живот је за мене једно велико такмичење, где једноставно желиш да будеш што бољи човек или да будеш успешнији. На крају се то мери неким релативним појмовима, тако ја мислим и у спорту без обзира на резултате и медаље, и за човека и за једног спортисту најбитније је да остане какав је био човек.Требало би да будемо исти и у поразу и у победи. Тај неки фер-плеј је моја звезда водиља, јако држим до тога и никада ником не признам пре одигране утакмице да је бољи од мене", истакао је Ђорђевић.

Он је додао да је у конаткту са некадашњим саиграчима из репрезентације Самиром Авдићем, Теоманом Алибеговићем и Дином Рађом, који му је честитао после финалне утакмице са Американцима.

"У контакту смо и увек ми је драго кад их видим и чујем. Добро, Дивац, Даниловић, Паспаљ, Обрадовић, они су сви ту па се и виђамо и дружимо. Бодирога, наравно, скоро свакодневно. Али та нека јуниорска времена уз тренера Пешића су специјална. Мој кум Небојша Илић с којим сам одрастао, 13 година играли заједно... Мој живот је везан за те дане када смо одрастали и када су пријатељства била јако искрена, уствари, најискренија и права, једина права", рекао је Ђорђевић.

Селектор Србије прокоментарисао је и кошаркашку репрезентацију Босне и Херцеговине за коју је рекао да је "респектабилан противник".

"Босна је екипа која има сјајне кошаркаше, једног Мирзу Телетовића који је, ако не најбољи, онда један од најбољих играча на позицији четворке. Према томе, има једног феноменалног тренера, Душка Ивановића, и сигуран сам да ће они следеће године бити бољи него што су били ове године", закључио је Ђорђевић.

Коментари / 0

Оставите коментар