20 000 Делија чека Галату!

Екипа Црвене звезде дочекаће Галатасарај у Комбанк Арени (четвртак, 20.45), а утакмица је проглашена за меч кола у Евролиги, па нема сумње да љубитеље кошарке чека спектакл који ће се одиграти пред око 20.000 људи.

Кошарка 16.10.2014 | 18:10
20 000 Делија чека Галату!

Изабраници Дејана Радоњића направили су лепу увертиру за овај меч демонстрацијом силе у АБА лиги. Иако се екипа још увек уиграва, Левски, Цибона и Олимпија су лако преслишани, али тек предстоји прави испит против турске екипе која је навикла да игра у "запаљивој" атмосфери.

Њој Карлос Аројо и екипа нису подлегли 16. јануара прошле године када су се ови тимови састали у Пиониру, а тада је заправо Звезда у потпуности подлегла притиску и превеликим очекивањима. Сада тога нема, екипу је Радоњић и јавно покушао да растерети, али се од подмлађеног састава очекују фанатична борба, експлозивност, жестока одбрана и брза транзиција. 

Калинићу и Јовићу је Мундобаскет поред великог искуства донео још веће самопоуздање, уз њих ће евролигашки деби имати и Немања Дангубић, и то под диригентском палицом хладнокрвног Маркуса Вилијамса.

Баш он је 17. октобра прошле године био актер меча Црвена звезда - Локомотива у Арени, али у дресу руске екипе. Тада је затрпао кош црвено-белих са 23 поена уз седам скокова и три асистенције, а сада има прилику да води ову екипу до сјајног старта у евролигашкој сезони. 

У уводним утакмицама је показао завидну сарадњу са Марјановићем и новајлијом Цирбесом под обручем, сада га са друге стране чека Аројо, уз саиграче Ерцега и Мицова, који је дошао из московског ЦСКА. У састав Галате вратио се и Нејтан Џаваи који је већи део прошле сезоне пропустио због здравствених проблема, а током лета осим Мицова у клуб су дошли Нолан Смит, Јан Вујукас, Пјетро Арадори, Керем Гонлум и Мартинас Поцијус.

Њихову склоност осцилацијама због уигравања, приказану и у припремном периоду, Звезда може искористити ако јој се не понови лош старт као против Левског, или рецимо Локомотиве баш на почетку прошле сезоне, када се екипа превише потрошила у сустизању разлике, па је посустала у неизвесној завршници. 

А створени су сви предуслови за позитиван утисак на почетку сезоне, екипа је то учинила одличним партијама, руководство приступачним ценама улазница, па се очекује да пуна Арена води тим Дејана Радоњића до победе. 

Бранко Лазић је једини преостали играч који је био актер претходних дуела са Галатом, док су се на другој страни са црвено-белима састајали тренер Атаман, Арслан, Фуркан и чувени Аројо. Порториканац добро зна шта га чека, пошто је још летос током Трофеја Београда напоменуо да је одушевљен почетком Евролиге пред препуном Ареном.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

адис

16.10.2014 16:43

Хоћел и овдје бити дронова?

ОДГОВОРИТЕ