Претензије Албаније на српску територију

Председник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је данас да се поставља питање сврсисходности најављене посете Београду премијера Албаније Еди Раме 22. октобра.

Србија 16.10.2014 | 10:20
Претензије Албаније на српску територију

Поводом инцидента на фудбалској утакмици Србија - Албанија, Дрецун је у Јутарњем програму РТС-а нагласио да Србија треба оштро да протестује и инсистира на извињењу званичне Тиране.

Имајући у виду да је Албанија признала једнострани акт сецесије, Албанија би морала да појасни да ли већ Косово и Метохију својата као своју територију, казао је Дрецун.

Он је рекао да до сада није виђено да неко зарад пласирања неке политичке, анахроне и антицивилизацијске и великоалбанске идеје на тај начин злоупотреби спортску манифестацију.

Истичући да нема дилему да иза тога стоји званична Тирана, Дрецун је рекао да то показује "да ћемо се у наредном периоду и даље суочавати са инцидентима који ће слати истоветну поруку" и да великоалбанска идеја има "страшан капацитет за дестабилизацију региона".

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију је рекао да показивање карте "велике Албаније" показује "претензије Албаније на део наше територије".

Он је указао да је Албанија прошла некажњено за константну агресију над Србијом 1998. и 1999. године и терористичку такозвану ОВК, да су на територији Албаније били логори у којима су убијани Срби и где су им вађени органи и да је неприхватљиво да Албанија дели Србији било какве лекције.

Дрецун је рекао да је било пропуста у организацији утакмице, јер је било бацања предмета и уласка навијача на терен, због којих ће УЕФА сигурно казнити Србију, али да се, са друге стране, мора санкционисати и на бруталан начин уношење политике на стадионе.

Извор: РТС

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мукy

16.10.2014 13:37

Србија би могла нестати За кратко вријеме јер има пуно пријатељских држава око себе и у добрим односима је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

16.10.2014 19:58

За мукy- Шта лупас ти!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бедри

17.10.2014 06:40

Косово је Америца Америца је Косово. Како Америцанци буду хтјели

ОДГОВОРИТЕ