Више од 500 вагона иде у старо гвожђе

"Жељезнице РС" објавиле су јавни позив за продају старог гвожђа вриједног 2,13 милиона марака, а заинтересовани купци понуде могу доставити до 28. октобра.

Република Српска 15.10.2014 | 14:11
Више од 500 вагона иде у старо гвожђе

Старо жељезо које "Жељезнице" продају добијено је касацијом, односно сјечом 555 старих теретних вагона.- Понуђачи су дужни да уплате кауцију у износу од 213.094 марке до 27. октобра. Уплаћена кауција биће враћена понуђачима чија понуда не буде одабрана као најповољнија - наведено је у јавном позиву "Жељезница".Извршни директор за економске послове у "Жељезницама РС" Бранислав Ђурица је рекао да је ово редовна активност од које остварују приходе, с тим да је ове године нешто већа вриједност жељеза понуђеног на продају.

- Заинтересованих купаца за жељезо увијек има, а лани смо од продаје старог материјала остварили приход од 1,5 милиона марака - казао је Ђурица и додао да су и ове године планирали приход од продаје жељеза који се троши за редовно пословање.Ђурица је истакао да купци жељезо могу да преузму тек по уплати аванса.- Никоме од понуђача који прођу на јавном позиву и доставе понуде за куповину не дамо да преузму жељезо док не уплате аванс. Након тога могу да преузму купљене количине - казао је Ђурица.

У јавном позиву "Жељезница" је наведено да понуђачи морају да наведу цијену, количину жељеза коју желе да купе, услов и начин плаћања, али и рок преузимања робе и важења понуде.

Осим тога понуђачи треба да доставе и извод из судског регистра о регистрованој дјелатности, који не смије бити старији од три мјесеца и доказ о уплаћеној кауцији.

"Жељезнице РС" објавиле су и продају алуминијума и моноблок точкова, чија је вриједност око 518.000 марака. Рок за достављање понуда је 27. октобар.

Коментари / 0

Оставите коментар