Холанђани остају без ЕП 2016.?!

Помало чудно делује табела групе А у квалификацијама за Европско првенство у фудбалу: са по девет бодова воде Исланд и Чеси, а Холандија, која је сматрана главним фаворитом за прво место, после три наступа има - само три бода. Зато су Холанђани у шоку јер, иако су квалификације тек у уводној фази, како сада ствари стоје и како сада играју њихови љубимци, опроштај од ЕУРО2016 и није немогућ.

Фудбал 15.10.2014 | 13:15
Холанђани остају без ЕП 2016.?!

Холанђани су борбу за пласман на наредни шампионат Европе почели 9. септембра и то поразом - Чеси су били бољи (2:1). Потом је уследила победа од 3:1 над Казахстаном, и то после преокрета - и то уз два дата гола тек када је ривал остао са играчем мање. А онда, у уторак, нови шок: Гилфи Сигурдсон је двапут матирао Силесена и Исланд је победио моћну Холандију са 2:0. Не више тако моћну...

Холандски новинари су били више шокирани него бесни на конференцији за штампу. Исти такав је био и прослављени тренер, сада селектор селекције своје земље, Гус Хидинк:

"Нисам љут. Разочаран сам. Не знам шта да мислим... Оно што је сигурно, морамо да погледамо како заправо ствари стоје у холандском фудбалу. А то ћу да анализирам у миру. Једно је већ сада јасно - опет смо сами себи пуцали у ногу, поново смо рано примили гол", рекао је 67-годишњи стручњак, чију екипу чекају и ривали попут Летоније и Турске.

Новинари су га питали да ли ће и следећег месеца бити на функцији селектора. Није им дао прецизан одговор, признавши да га и сам не зна. А онда је почела да му пристиже помоћ. Робин ван Перси је почео да брани стратега.

"Није фер да се тако људи постављају према Хидинку. Гус је фантастичан тренер и сви, заједно са њим, напорно радим не би ли једног дана заједно убирали плодове тих напора. Нема изговора за ово што се десило, Исланд је искористио наше грешке, а ми смо били лоши, недовољно снажно смо ушли у овај дуел. Али, још увек постоји нада да можемо даље. Ништа још није готово, само је много посла пред нама. А ми смо за тај посао спремни", поручује Ван Перси.

Ипак, нису баш сви у екипи свесни шта се тој екипи дешава. Стефан де Фрај то јавно признаје:

"Ужасно смо разочарани. Знали смо колико нам је (због већ једног доживљеног пораза) овај меч важан. А када такав меч изгубите, онда је то свако разочаравајуће. Изгубили смо много дуела, а нисмо стварали довљан број нити реализовали створене шансе. Како је све ово могуће... не знам, реците ви мени. Пред нама је још седам мечева, јасно је колико су важни дани који су пред нама".

Коментари / 0

Оставите коментар