Суарез пред Ел класико

Судбина или пука коинциденција, Луис Суарез више није суспендован и играће против Реал Мадрида. Прочитајте његов први интервју од када је "слободан" играч.

Фудбал 15.10.2014 | 12:30
Суарез пред Ел класико

Судбина или пука коинциденција, тек Луис Суарез одслужио је четворомесечну забрану бављења профи фудбалом и спреман је за деби у дресу Барселоне.

Први наредни противник - Реал Мадрид!

Ако питате Уругвајца, који је имао фантастичну прилику да уђе у ритам пред "Ел Класико" тако што је одиграо две пријатељске утакмице за Уругвај и дао два гола, ради се о - судбини!
Пред дуел са највећим ривалом, на стадиону "Сантијаго Бернабеу" 25. октобра, Суарез је рекао:

"Знате шта, ја сам особа која верује да се све догађа с разлогом и да није случајно што је од 19 могућих противника, баш Реал Мадрид ривал Барселони на мом повратку фудбалу. Мора да постоји разлог", рекао је Суарез за "Барца Магазине".

Иначе, званично, њему суспензија због уједања Ђорђа Кјелинија истиче 24. октобра, дан пре утакмице.

"Замислите само како бисте се осећали да тог дана први пут обучете дрес, уђете са осталима у свлачионицу, осетите узбуђење и схватите да каква вам се шанса отвара на једном таквом стадиону... То је велика коинциденција, али сам нестрпљив да искусим све то", додао је.

"Још нисам 'сажвакао' то, још не верујем да је истина. Играо сам 15 минута у утакмици са Леоном (било је 6:0, пријатељски меч, прим. аут), али да будем искрен, осећај је био као да сам играч-гост на утакмици. Нисам се заиста осетио играчем Барселоне".

Централни нападачи попут Давида Виље и Тијерија Анрија нису се тек тако снашли у Барселони, брзо је клуб напустио и један Златан Ибрахимовић, али...

"Неки људи сматрају да сам центарфор, други да сам крило, али где год да играм нећу се на једној позицији дуго задржавати", подсетио је Суарез на свој стил игре и константно померање на терену.

"Увек се крећем и не волим да сам статичан", тврди и наговештава да због тога, у Барселони, можда неће доживети судбину неких неостварених центарфорова.

"Када имамо лопту, волим да будем свуда по мало, али у исто време морате да слушате и оно што тренер тражи од вас и да урадите све што можете да тим победи. Оно што центарфор највише воли јесте да даје голове, а голови зависе од квалитета, самопоуздања, инстикта, осећаја за време и простор и опортунизма. Али, центарфор је такође само део тима, што у мом случају значи и добро померање у пољу и отварање позиција за саиграче да погоде мрежу".

Суарез је додао....

"Иако неки људи не верују да је то могуће, постоје нападачи који више воле да наместе гол за саиграча, ако је саиграч у бољој позицији. У тимовима за које сам играо, увек смо покушавали да асистирамо, ако постоји могућност, пре него да пробамо сами да завршимо".

Када то говори неко ко ће играти поред Лионела Месија, Нејмара, Андреса Инијесте, Ћавија и осталих, онда све бар у причи делује застрашујуће.

"Квалитет појединаца је невероватан. Вредан дивљења. Седите и гледате утакмице, и одмах схватите о како се квалитетним играчима ради, а онда дођете на тренинг и уверите се да је тако. Када добијете лопту у простор од Месија, Нејмара, Ћавија, Инијесте... Невероватно. Они су врхунски играчи и таман када помислите да су у немогућој ситуацији, они вам некако протуре лопту. Спектакуларно је тренирати с њима сваког дана, то је посао из снова", додао је Суарез.

Хајде да видимо како ће то изгледати у пракси...

Коментари / 0

Оставите коментар