Због штрајка адвоката Албанци одлетјели у Тирану

Брат албанског премијера Олси Рама ухапшен је у ВИП ложи стадиона Партизан под основаном сумњом да је организовао и руководио инцидентом са албанском заставом.

Србија 15.10.2014 | 07:21
Због штрајка адвоката Албанци одлетјели у Тирану

Сви ухапшени Албанци који су приредили срамотан инцидент са албанским транспарентом, у уторак вече су пуштени на слободу и већ су одлетели за Албанију, сазнаје Курир.

Разлог за њихово ослобађање је штрајк београдских адвоката.

Подсетимо, брат албанског премијера Олси Рама ухапшен је у ВИП ложи стадиона Партизан под основаном сумњом да је организовао и руководио инцидентом са албанском заставом после којег је прекинута фудбалска утакмица репрезентација Србије и Албаније.

Како су пренели поједини медији, Олси Рама је приликом привођења показао амерички пасош и изјавио: "Ја сам амерички држављанин и ништа ми не можете".

Са Рамом су били приведени и остали чланови албанске делегације која је седела у ВИП ложи Партизановог стадиона. И они су пуштени на слободу.

Како тврди извор из МУП Србије, албанска делегација је пуштена јер "није могао да им се обезбеди бранилац због штрајка адвоката". Исти извор је рекао да ће тужилаштво накнадно одлучити како ће поступати у овом случају.

Албанска делегација је са стадиона отишла на аеродром "Никола Тесла" а потом чартер летом отпутовала за Тирану.
Према Тањуговим незваничним информацијама, Раму је био привео начелник београдске полиције Веселин Милић.
Како је Тањуг сазнао, мали хеликоптер за који је била закачена албанска застава пуштен је са крова цркве Светог архангела Гаврила у Хумској улици, а њиме је из ВИП ложе даљински управљао брат Едија Раме, Олси Рама.

На застави су били ликови Исмаила Ћемалија, човека који је први подигао албанску заставу и Исе Болетинија рођеног у селу Болетин близу Миторивице 1910. године.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

и опет ја

15.10.2014 05:41

Пустили их на слободу, а наси насима ломили кости. Е какве ми законе имамо јбм ти такву дрзаву. Кукавицлук и издаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гадафи

15.10.2014 06:42

па да ли је могуце овакав сценарио насе власти.па нам нису потребни ни турци ни немци ни било ко други нама самима најбоље је самоунистење са насима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

15.10.2014 06:51

И никада неће одговарати за ово, на захтјев амбасадора европске уније пуштени су на стадион нека сада мајмунчина од амбасадора да изјаву нека се извине,хоће баш га брига, а ин је на ово био спреман чуј извадио шиптар амерички пасош и пријетио да му ништа не могу ма није ваљда, е СРБИЈО моја срамота ме је и стид шта ви као наши представници све у СРБИЈИ нећете урадити то је брука,зато обожава РЕПУБЛИКУ СРПСКУ и ниједна СРБИЈА није нам ни до глежња,сви могу са нама да живе али поштујући наша правила а не ови у СРБИЈИ изпустили лика и сада се хвала како ће накнадно да одлучују о казни е да сте му бар паре и документе америче одузели и још га налупали јер мене би шиптари сигурно да сам нешта тако урадио ја шипцима а овако муслимани слободно славите и критикујте нас, и да знате да сте у праву СРБЕ нико не воли а и зашто би када сами себе туку,полиција туче навијаче умјесто да хапсси терористе, заслужено сте против нас да знате и схватам зашто сви напуштиште СРБИЈУ јер је мене данас можда први пут , али ме јесте срамота што сам то што јесам брука од државе и врха државних органа итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слуцајни пролазник

15.10.2014 06:53

нашли би они већ неки други разлог да га пусте. сви назалост знају да србијанска понизност нема граница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦ

15.10.2014 06:55

Каква неспособност, умјесто да су их затворили и ујутро пустили уз максималну кауцију...да бар добију казну по џепу... Ој Србијо међу шљивама, Томама, Вучићима, Дачићима. Овако ће бити и код нас са екстремним исламистима када на ласт дође велики пријатељ Александра Вучића и Томе Николића.

ОДГОВОРИТЕ