Додикова измаштана честитка грађанима

Захвалио бих се и свим оним креативним људима који су на изборним листићима цртали вањске и унутрашње органе и писали довитљиве хопцупице. Ви сте наша будућност, наша умјетничка база.

Република Српска 14.10.2014 | 13:40
Додикова измаштана честитка грађанима

Ово Вам никада нећу рећи, али о овоме думам сваки секунд, помисли Милорад Додик, заваљен у своју фотељу у Предсједничкој палати и започе објективни унутрашњи монолог: 

АПСТИНЕНТИ МОЈИ!

"Свима вама који сте активно остали кући, захваљујем се! Ви сте моја база, моја стална подршка, моја моћ. Ко год је нешто рекао против вас, чисти је злобник. Вас 45% лијепих, младих и паметних одабрало је пиво, роштиљ, одбојку, мамурлук... Одабрало је свој препознатљив начин живота. Михољданско љето, на крају крајева, томе и служи.
Није нужно, нити обавезно стајати у загушљивим редовима и чекати да испуните неку дужност. Није под мус џеџати иза кавог воњавог пензионера чекајући да изађете на изборно мјесто, за које поуздано и не знате да ли је Ваше. На концу, Ваше је право и не изаћи на изборе!
И то вам право нико не може одузети. И доказали сте како се користи то право!Велике демократије попут САД-а и неких европских држава јасно показују да је за изборни процес довољно и 30%, па и мање гласача, да би избори успјели. Још једном, Ви сте мој приоритет који ћу настојати његовати и свакако повећати ваш апстиненцијални капацитет.

КРЕАТИВЦИ МОЈИ! 

Захвалио бих се и свим оним креативним људима који су на изборним листићима цртали вањске и унутрашње органе и писали довитљиве хопцупице. Ви сте наша будућност, наша умјетничка база. Żелим да вјерујем како ће се тренд ваше креативности наставити и на сљедећим, локалним изборима. Од вас очекујем преко 40 хиљада неважећих "креативних" листића. Могли бисмо направити и наградни фонд за најкреативнији цртеж на гласачком листићу, као и за најурнебеснији слоган.
Ево, обећавам Вам да ћемо и неку фондацију у то име направити. И то све о нашем, ентитетском трошку.  Желим се захвалити и свим мудрицама који су убацили бијели листић у гласачку кутију и тако показали свој грађански и демократски став. 
Слава демократији!
Слава могућностима! Ех, да је више тако освијештених, гдје би нам крај био! Знам да у вашем окружењу има злобника који ће вам рећи да сте само расули своје гласове. Али не обазирите се на њих. То је Ваше неотуђиво право! Радите са изборним материјалом шта хоћете. Уживајте у царству слободе, као шта ја уживам у свом царсту нужности владања. Подијелимо то на равне части.

СЛАВА ЕГЗОТИЦИ!

Хоћу и да се захвалим свима вама који сте гласали за егзотичне политичке субјекте и показали широку лепезу знатижеље. Ако, ако... Јер, није лако у ова смутна времена наћи кандидата какве неолибералне форме, неког комунисту, четника, праваша... Просто ми је криво што није било партије за очување права фолкландских пингвина.
А било је мјеста и за такву! То само показује да сте утрошили труд и под лупом, оном одистинском, нашли себи сродну политичку душу. Јесте ли расули гласове? Не параноишите! Наравно да нисте! Ви сте управо цвијет демократије који тачно зна шта хоће. Бог Вас благосиљао и да Вас буде све више.

СВИ МЕ ЖЕЛЕ!

На крају крајева, резултати избора су показали да моју политику жели безмало 75% плебса у Републици Српској. А ево и како. Прво,  скоро пола људи није гласало и они се слажу са мојом политиком.
Немојте бити само толико патетични и немојте ми говорити да су ти апстиненти имали какву другу поруку. Па, пљуваћете по том/мом народу! Није то неартикулисана безвољна и апатична руља, не гријешите душу! Других 50% гласало је, ајде да кажемо, скоро на равне части.
Дакле, 25% за мене и ове моје и 25% за неке ко бива промјене. Хоћу да кажем да су и ови моји, као и 50% вас код куће, ЗАДОВОЉНИ.

Људи моји, па ја владам ентитетом гдје живи 75% задовољних пунољетних грађана. Тога нема ни у бјел...овај, напредним скандинавским демократијама. Браво народе! 

ПРИЈЕКОР СВОМ ТИЈЕЛУ ГЛАСАЧКОМ

На крају, овим својим немам шта да захваљујем, само ћемо провјерити ко то није из базе изашао. Морамо видјети ком се то није играло "Реформиста", старе предизборне приче са почетка деведесетих у којој признајеш све и лажеш свакога, док не дођеш до гласачке кутије. Знате, и ја сам био Реформиста и мене не можете обманути! 

То је она  причао о тзв. промјенама, а на крају иде хладно сервирана освета и издаја. Видјећемо ко је то био саркастичан како има сигурних 2000 КМ у државној служби, а онда послао Жељку Цвијановић у фикусе, а Иванића у БИХ Предсједништво?!.. Али то већ није твоја ствар, добри мој човјече. Уживај у продуктима својих недјељних активности и радуј се побједи мене и ових мојих.

Па, скоро свих и скоро твојих.Иначе, искрен сам човјек, па противницима желим све најгоре, као што је и ред. А опет, довољно сам добар да сваки мој противник може бити и пријатељ ми најближи на дневној бази. Широко сам срце лијевчанско. И морам, али морам се захвалити опозицији. Јер да није било ове и овакве опозиције и њихове тзв. предизборне кампање, чупавије би од овог чупавог било.Још једном хвала свима који сте узели (не)учешће у овим изборима и оправдали моју улогу првог Баје. Сви остали који губе имају право да се љуте. То је нормално. Али ја се не осврћем на њих, него на Вас, народ мој, који дивно зна како се игра демократска игранка изборног процеса.

ХВАЛА ЈОШ ЈЕДНОМ! 

Искрено, Ваш измаштани Милорад Додик

Аутор: Драган Бурсаћ
ЛинкБУКА

 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Гаги

14.10.2014 12:31

Ниста боље одавно нисам процитао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

14.10.2014 12:37

Хвала ЛеМи брате. :) СДС и СНСД су највеце зло које је снасло овај глупи али не тако толико лос народ. Окаквим промјенама прицају људи који су владали до, мислим, 2006-е. А и знам много бурзуја из мог мјеста који су приватизовали све сто се могло приватизовати уз помоц СДС-а. Друго зло које је снасло нас народ сте ви необјективни ноивнари. НИСМО ИМАЛИ ИЗБОРА, ЗАТО НИСМО НИ ГЛАСАЛИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цувар цасти

14.10.2014 12:41

Сви знамо да је Милорад Додик изгубио ове изборе а јос висе морамо да знамо да су САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ издале народ и договориле ПАКТ СА МИЛОРАСДОМ ДОДИКОМ!!! оВО ЈЕ ЈЕ БИЛА ЈЕДИНА ПРИЛИКА ДА СЕ СКИНЕ ОВАЈ КРИМИНАЛАЦ СА ВЛАСТИ АЛИ ИЗДАО НАС ЈЕ САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ!!! Сада сам изасао на изборе и висе никада Тразили сте пакао,добили сте паакао

ОДГОВОРИТЕ
Name

разоцарани

14.10.2014 13:42

Сада Бурсац има јос цетири године да маста, па це онда опет да измаста слицну прицу... Зивио Дарко Бабаљ, цовјек на својим ледјима изнесе маргиналце, донесе СДС 24 хиљаде гласова и извиси због зенске која је прва на компензацији, али уз Тадицеву и Босицеву помоц зели да показе каква јој је наводна политицка тезина. Ето, то је СДС...

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

14.10.2014 13:47

Ста мислите да замолимо босића и тадића да се мало исцимају па замоле ЦИК да се сви неважећи листићи поново прегледају па да видимо да ли има у свему овоме истин ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласач

14.10.2014 13:56

Генијално! Ти згубидани су основни разлог владања свих накарадних лидера од Милошевића наовамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛАН

14.10.2014 14:23

Немој да ми итко више спомене како нам је ТЕШКО и да се НЕМА .Не спомињите ФАБРИКЕ,ОТКАЗЕ,СИРОТИЊУ, Изабрали смо опет љепотана пошто смо задовољни стањем...Ко нас Ј...Е кад смо овакви

ОДГОВОРИТЕ
Name

ссс

14.10.2014 16:25

Ра МАРКО..знас ли ти ко прави ону зграду у пицином парку у Б.Луци?И има ли ико из СДС вилу у Монте карлу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузуки

14.10.2014 16:44

На овим просторима балканским кретен је геније за ове народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралан

14.10.2014 21:54

Госп.Бурсаћ вјероватно Вам је тешко И жао што се није остварио Ваш сан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

топ

15.10.2014 00:19

Не разумијем овог ,,Цувара цасти"?! Мозес ли објаснити то сто си написао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момо

15.10.2014 01:11

Аутору, Драгане Бурсацу,морао бих прво ици на сколовање, јер твој цланак је цисто провокативног карактера. Треба да знас, да јавност цита и прати свацији рукопис. Ако ниси у стању да писес озбиљно и да не магарцис цитаоце боље ти је одустани од тих твојих филозофија, које показујес у тексту. Ако није твој љубимац победио на изборима не морас да јавно испољавас мрзњу према изабраном и да се посмејавас својим не вестим насловима,који би могли бити приказани само у зоолоском врту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крис

15.10.2014 15:48

Због оваквих И сличних измишљотина И глупости сте изгубили изборе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

(не)гласац

18.10.2014 05:01

Народ је сит свега. Пита ли се ико, зашто неко не изађе на изборе и ако изађе, зашто се бави "уметношћу" цртањем или како већ. Па вероватно зато што зна да се после избора ништа неће променити, јер и ти, за које би (или не би) гласао су исти или слични као они други. Они који губе, стварају коалицију са, неком њему омраженом странком. Дакле, тргују његовим гласом, профитирају а он се потрудио да његов глас не оде баш тој странци. Ја их не осуђујем, напротив.

ОДГОВОРИТЕ