Прије подне директор у ИМР, по подне у ИМТ!

Зоран Радосављевић истовремено је у директорској фотељи у две фабрике - ИМТ и ИМР, и месечно зарађује око 300.000 динара, иако тамо проведе само по четири сата. Овај „супермен“ са по пола радног времена обављао је директорску функцију у ИМР пре него што је пре годину и по дана постао и директор ИМТ.

Србија 14.10.2014 | 07:19
Прије подне директор у ИМР, по подне у ИМТ!

Првослав Бркић, председник Асоцијације слободних и независних синдиката (АСНС) у ИМР, потврђује сазнања Курира да Радосављевић у том предузећу ради само три-четири сата.

Прво у ИМР

- Код нас дође у седам сати ујутру, одржи колегијум с руководством и, ако треба, састанке са синдикатима, а онда у 10, пола једанаест иде у ИМТ. Ако има потребе због неког хитног састанка, он се врати, а ако нема, остатак радног времена буде у ИМТ - каже за Курир Бркић.

Он потврђује да Радосављевић у ИМР прима пет просечних зарада остварених у том предузећу.

- Радосављевић се води као запослени у ИМР, док у ИМТ ради по уговору. Прима пет просечних плата у фирми у којој су зараде између 27.000 и 30.000 динара. То значи да заради око 150.000 динара месечно - истиче Бркић.За разлику од радника ИМР, који редовно примају плате, радници ИМТ су због неисплаћених 12 зарада, неоверених здравствених књижица и неуплаћених доприноса јуче, четвртог дана штрајка, на пет минута блокирали Земунску улицу на Новом Београду. Петар Грбић, председник штрајкачког одбора Индустријског синдиката у ИМТ, не оптужује Радосављевића за тешко стање у фирми, али тврди да би требало да ради 20 сати да би предузеће извукао из кризе.

- Чињеница је да мора да проведе неко време у ИМР и неко време код нас у ИМТ. Не знам колико сати тачно ради, али питање је да ли је то и четири сата, пошто ми радимо до 15 часова. Кад оде на пут, не знамо да ли иде због ИМТ или ИМР - истиче Грбић.

У Агенцији за борбу против корупције Куриру је речено да Зоран Радосављевић од њих није затражио сагласност за истовремено вршење јавних функција генералног директора у два предузећа.

Није пријавио приходе

- Агенција ће по службеној дужности испитати да ли у конкретном случају постоји повреда Закона о Агенцији за борбу против корупције. Такође, провером службене евиденције поднетих извештаја о имовини и приходима утврђено је да Зоран Радосављевић није поднео извештај. Агенција ће по службеној дужности покренути поступак ради утврђивања постојања повреда Закона о Агенцији за борбу против корупције - кажу у Агенцији.

Директор ИМТ и ИМР Зоран Радосављевић не види ништа спорно у томе што је директор у две фирме.

- Посао директора не своди се на седење у предузећу. Могу ја да будем тамо и 16 сати а да ништа не урадим. Олакшавајућа је околност што су обе фирме сродне. Око 30 одсто ИМТ трактора чине ИМР делови. То нису конкурентске фирме, већ су везане пупчаном врпцом, и интенције су да се уједине у једну како би приликом приватизације боље прошле. Свеједно је да ли ће неки добављач доћи у ИМТ да причамо о обе компаније или обрнуто - каже Радосављевић, који није хтео да открије колико месечно зарађује у наведеним предузећима, али тврди да од марта у ИМТ није примио ни динара.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

аxxе

14.10.2014 06:31

Супермен xДД Ма да види он код нас какви ми имамо супермена у Босни није он ниста хехе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мица

25.05.2015 12:28

прима 300.000

ОДГОВОРИТЕ