Малољетници писали по Дечанима

Косовски министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи рекао да је графите по зидовима Дечана, према досад расположивим информацијама, исписало троје малолетника.

Србија 13.10.2014 | 18:50
Малољетници писали по Дечанима

Реџепи је за емисију "Поподне у РТК 2" казао да је то вандалски чин и да ће полиција разговарати и са родитељима тих малолетника како би било јасно да се такве, како је навео, глупости не понове.

Јутрос су се на капији манастира Високи Дечени појавили нови графити ИСИС - "Исламска држава Ирака и Сирије" и АКСХ "Албанска национална армија" након што су јуче на помоћним објектима у манастирском имању исписани графити "ИСИС - Исламска држава Ирака и Сирије", Калифат долази (Цхалипхате ис цоминг), Ослободилачка војска Косова (УÇК), Албанска национална армија (АКСХ).

Игуман манастира Сава Јањић рекао је синоћ Тањугу да су монаси забринути и шокирани због претећих графита на објектима у манастирском имању и да очекују још интензивније мере безбедности од стране Кфора и косовске полиције. Реџепи сматра да ће манастир Дечане много боље чувати косовска полиција него припадници КФОР-а.

Он је рекао да игуман Сава Јањић треба да размисли и да тражи да се КФОР повуче а да косовска полиција преузме заштиту манастира.

Реџепи је такодје навео да је "срамотно" да на истом месту стоји исписано ИСИС која је терористицка организација и ОВК која се, како каже, борила за ослободјење Косова.


Коментари / 0

Оставите коментар