БиХ: Изетбеговић, Човић и Иванић

Странка демократске акције (СДА) и Савез независних социјалдемократа (СНСД) освојили су највише гласова за Заступнички дом Парламента БиХ, саопштила је данас Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ позивајући се на прелиминарне и незваничне изборне резултате.

Босна и Херцеговина 14.10.2014 | 10:00
БиХ: Изетбеговић, Човић и Иванић

Из Републике Српске, СНСД је за Парламент БиХ освојио 208.498 гласова (39,58), СДС 176.441 глас (33,50), ПДП-НДП 41.747 гласова (7,93), те ДНС - Демократски народни савез НС-СРС 31.960 гласова (6,07). Бирачко тело у Федерацији БиХ, гласало је највише за странку СДА која је за државни парламент освојила 201.887 гласова (27,81 посто), затим Демократска фронта (ДФ) 109.516 гласова (15,09) и Савез за бољу будућност (СББ) 104.732 гласа (14,43).

У трци за трочлано Председништво БиХ, према прелиминарним резултатима ЦИК-а, чланови те институције у наредне четири године биће Бакир Изетбеговић (СДА), Драган Човић из Хрватске демократске заједнице (ХДЗ БиХ) и Младен Иванић из Партије демократског прогреса (ПДП).

Јуче су одржани општи избори у БиХ на којима су грађани гласали за Председништво БиХ, Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, Представнички дом Парламента Федерације БиХ, председника и потпредседнике Републике Српске, Народну скупштину РС и скупштине десет кантона у Федерацији БиХ.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

миле васиц

13.10.2014 15:00

Јаке демократије Изетбеговици не силазе са позиције преседника. Треба јос 100 година да у банана дрзавицама бивсе ЈУ додје демократија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

13.10.2014 17:02

Видиш како бошње гласају за промјене, палили жарили, покушали пренијети немире на Републику Српску, ономад, кад се десио босански Мајдан...и гласаше за промјене, умјесто Бакира изабраће већином гласова, не би ни тјесно...Бакира, а умјесто Комшића...Комшића. Свака част! Фехдерацијо БХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

13.10.2014 17:06

Питам се сада ко је палио градове у Федерацији ? Која вецина градјана је незадовољна постојецом власти у Федерацији ? По гласовима бираца Бакир Изетбеговиц је добио највисе гласова. Сто је прави показатељ да народ подрзава политику пљацке и неимастине. И да не зели боље да зиви. Такодје у Републици Српској да поново побиједи Додик а сви кукамо како се теско зиви. Како нас је задузио. Како је ово висе неподносљиво а вецина опет гласа за њега. Ја стварно не знам имате ли људи и мало памети јос? Па како сте поново гласали за ове криминалце? Имали сте све могуце шеме или да гласате за удрузену опозицију или за неку трецу странку у знак протеста а ви се опет одлуцисте за Додикових и Изетбеговицевих 100 КМ по гласу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр. Шуњић

13.10.2014 17:35

У Федерацији је на власти био СДП, није била СДА за вријеме протеста. Бакир је изабран са јако малим бројем гласова, јер је тада СДП имао кандидата за хрватског члана предсједништва Комшића. Ако гледамо реално, у Федерацији су људи изабрали друге људе / казнили СДП који је након 20 година избачен из свих нивоа власти. Нове странке ДФ и СББ у коалицији су далеко јаче од СДА, што значи да су ипак довели нову власт. Код нас се ништа није промијанило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

13.10.2014 19:33

Код нас се не мозе ни промјенити, док год људи говоре да им је Додик довео уличну, Павић обећао асфалт, посао ако скупи 20 гласова, на челу изборних комисија искључиво добро позиционирани чланови ДНС-а и СНСД-а и слично, нема нама будућности, такви људи не да злоупотребљавају своје право избора, него су полуписмени људи који цак не разумију ни основне постулате функционисања власти. Њих боли брига сто Синиса Додик има наса три милиона, сто смо ми дузни преко 5 милијарди, сто нема новца да раде сви на будзету,сто це за 4 године имати стање 10 пута горе од ратног, дај ти њима сад посао на буџету,а кад буду имали дјецу, нема везе сто неце та дјеца имати ниста, будуцност је и онако црна. Колико је само овде коментара било против режима, на крају излазност ни 60%, срамота, сви се.у о промјени,а не гласају. Тачно је да преко пет посто има мртвих у бирачким списковима, 10% је вани на раду,али опет је мало, долазе инвалиди, стари који једва ходају,а омладина само и једино у слуцају уговорених гласова за неку лицну корист. Да Бог да нас не буде до следецих избора,ето то нам желим, тако тумачим ове резултате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

13.10.2014 20:50

Како не капираш, лажу ови сајбер гласачи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамид Месиц Тузла

13.10.2014 20:52

За Мр. Шуњиц Ми смо палили Тузлу највисе сто нас је Бакир издо а сад ти ту бранис њега . Немој цовјеце да се проваљујес него искрено реци сви смо издали сами себе оваквим гласањем. Срби сто су гласали за оног свог... а ми сто смо гласали за овог насег.... И један и други су велико зло и пропаст Босне и Херцеговине. А ти прицај и филозофирај колико год хоцес .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антифасиста

14.10.2014 22:35

Нека ми јос само неко подје кукати на власт, да није задовољан, да нема посла, да не мозе да прехрани своје дијете, да хоце да протествује против власти, отјерацу га у П.М. Нек нас је... све одреда. То смо и заслузили кад им се сами нагузујемо.

ОДГОВОРИТЕ