Браћа Брајан комплетирали Златни Мастерс

Браћа Брајан, најбољи дубл у историји тениса, коплетирали су "Златни Мастерс", титулом на турниру из серије 1000 у Шангају.

Тенис 12.10.2014 | 19:44
Браћа Брајан комплетирали Златни Мастерс

Боб и Мајк Брајан у финалу су савладали Жулијена Бенетоа и Едуарда Роже-Васлана са 6:3, 7:6(3) и тако освојили једини Мастерс турнир који им је недостајао.

Американци су тако освојили 101. заједничку титулу, 31. на највећим турнирима послије Грен слемова и још једном ушли у историју тениса.

"Било нам је потребно много да овдје, у Шангају, освојимо титулу. Посебан је осјећај што смо коначно успјели да пређемо линију финиша као побједнички тим", рекао је Мајк Брајан.

Дјелују помало нереално бројке које су током каријере остварили браћа Брајан, али је посебно импресивно што ће по 10. пут у каријери годину завршити на првом мјесту, шесту узастопно!

"Ови велики подухват, а ова недјља је била пуна таквих за нас. Доћи до меча за титулу, имати ударац за освајање турнира, то нас је излудело. Комплетирати "Затни Мастерс" то је невјроватно. То је била посљења
ствар за нас да урадимо, тако да и данас можемо да се пензионишемо, бићемо срећни људи", додао је његов брат Боб.

На тај начин амерички дубл освојио је све, а у импресивној каријери пише им да су шампиони 16 Грен слем турнира, власници олимпијског злата из Лондона 2012. и Дејвис купа.


Коментари / 0

Оставите коментар