Требиње: Бесплатан превоз бирачима

У Требињу су јутрос у 7 часова отворена сва 42 редовна бирачка мјеста на којима ће моћи да гласа 29.730 грађана с правом гласа, потврђено је у Градској изборној комисији /ГИК/.

Република Српска 12.10.2014 | 08:26
Требиње: Бесплатан превоз бирачима

У ГИК-у наводе да приликом отварања биралишта није било никаквих проблема.

За гласање су формирана и три мобилна тима који ће омогућити право гласа за 128 регистрованих грађана који због болести, инвалидности или старости не могу да гласају на биралиштима, као и осуђеницима у Казнено-поправном затвору и старим лицима, смјештеним у Дому пензионера.

Гласање у одсуству или на непотврђеним гласачким листићима моћи ће се обавити на једном бирачком мјесту које се налази у просторијама Територијално - ватрогасне јединице Требиње.

За опште изборе у Требињу пријављена су 34 политичка субјекта, а акредитовано је 735 посматрача 14 политичких субјеката, те удружења грађана и међународних организација.

Као и за раније изборе, обезбијеђен је бесплатан превоз бирачима који долазе из сеоских и удаљених приградских подручја.

Грађани који још не знају које је њихово бирачко мјесто могу да се информишу у Центру за бирачки списак, Улица Немањина 3 /код Суда за прекршаје/ или на број телефона 223-683, као и слањем свог јединственог матичног броја путем СМС поруке на број: 091-12-12-12.

Коментари / 0

Оставите коментар