'Орлићи' на реванш носе 'нулу'!

Млада фудбалска репрезентација Србије одиграла је нерешено 0:0 са селекцијом Шпаније у Јагодини, па у Кадиз (уторак, 18 часова) на реванш баража за Европско првенство 2015. иде са надом да може до шампионата у Чешкој.

Фудбал 11.10.2014 | 12:37
'Орлићи' на реванш носе 'нулу'!

Двоструког узастопног европског првака предводиле су звезде попут Иска и Морате, али су "орлићи" успешно парирали у шаховском надмудривању и осим победе, на ЕУРО их води сваки реми са головима у реваншу.

Након покушаја нашег најистуренијег играча, Александра Пешића из шестог минута, Шпанци су преузели контролу, вршили притисак и често изазивали панику у одбрани Србије. Иско је био покретач свих акција, док је Делоуфеу стварао највише проблема продорима по десној страни и покушао да исценира пенал у дуелу са Костићем, али није било ни говора о најстрожој казни.

Од 15. минута "орлићи" су се ослободили притиска и покушавали да запрете центаршутевима Костића, који је добро извео прекид са десне стране на истеку пола часа игре, али су гостујући дефанзивци били највиши у скоку. Врло добру шансу имали су Шпанци у 40. минуту када је Иско са леве стране упослио Морена, а он исхитрено из прве шутирао високо преко гола, иако је био сам и имао времена за бољи ударац.

Два минута касније Костић је одлично побегао по левој страни на додавање Пешића, ослободио се чувара и кренуо ка шеснаестерцу, али и лоше центрирао. У самом финишу првог полувремена Славољуб Срнић је опробао шут са дистанце, али је голман Кепа био на месту, па су мреже мировале.

Како је протекао први део, тако је било и у већем делу другог. Публика у Јагодини гледала је шаховско надмудривање између два казнена простора без већих шанси на обе стране. Мало драме унео је Нугез ударцем главом којом је лопту након прекида послао тик поред стативе, да би онда Чаврић дриблингом на десној страни заслужио аплаузе са трибина, али и лоше шутирао.

У самом финишу меча Костић је мало закаснио на одбитак голмана Кепе после ударца снажног Пешића, да би затим запретио Сарабија са десне стране и шутирао право у Дмитровића.

Пред почетак судијске надокнаде времена повредио се наш капитен Петковић, коме је страдало колену у безазленом дуелу са Иском, па је десни бек Црвене звезде изнет са терена, а Србија је са десеторицом завршила меч, јер је селектор Радован Ћурчић извршио све три измене.

Коментари / 0

Оставите коментар