Рад на црно га коштао живота

Молер (59), пореклом из Мађарске, који је у једној аустријској грађевинској фирми радио на црно, животом је платио статус илегалног радника.

Свијет 10.10.2014 | 20:25
Рад на црно га коштао живота

Након што је пао са мердевина и тешко се повредио, шеф је радницима забранио да позову Хитну помоћ, већ је једном од њих наредио да мушкарца, службеним аутомобилом, одвезе у болницу у Мађарској удаљену 90 километара! Радник је преминуо на операционом столу.

Мушкарац је након пада задобио бројне преломе и повреде унутрашњих органа. Иако се на први поглед видело да му није добро, шеф грађевинске фирме у којој је радник повремено радио на црно, радницима је забранио да позову Хитну помоћ.

"Ни у ком случају није желео да аустријске власти сазнају за илегалне раднике који раде на његовим градилиштима, па нам је забранио да позовемо помоћ“, изјавио је један од колега у полицијској станици.

Уместо тога повређеног су пренели до службеног аутомобила, а шеф је једном од радника наредио да га одвезе до прве болнице после аустријско-мађарске границе, од места несреће удаљене више од сат времена вожње!

Тешко повређени мушкарац је преминуо у току операције, будући да је од несреће прошло превише времена. Брза интервенција аустријске Хитне помоћи готово сигурно би му спасила живот.

"Тог послеподнева је зазвонио телефон, а особа са друге стране ми је рекла да су ми мужа пребацили у Сомбатели, где га тренутно оперишу“, у сузама је изјавила супруга преминулог радника.

"Након пада нису смели да га померају! Сада га носе на души“, додала је тихо. Полиција је покренула истрагу против шефа и власника фирме.

Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар